Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kebab som hos kebabmanden

Kebab som hos kebabmanden, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Portioner

NatmadRet : Natmad - Diverse natmad

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Alfang

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.Hakket oksekød
500 g.Hakket Kalvekød
1 løg
1 spsk.hakket hvidløg
1 spsk.meriam
1 spsk.paprika
0.5-1 chili (alt efter hvor spicy man ønsker kebaben)
1 tsk.salt
0.5 tsk.peber
 
 Redskaber:
 Foodprocesser
 evt.pålægsmaskine
 
Opskrift:
Tænd ovnen til 165 grader

Hak løget fint og dræn det for væde i et viskestykke, få gerne så meget væde ud så muligt. Hæld derefter løgene i foodprocessoren med resten af ingredienserne. Blend der efter til en meget fin masse, ca. 1 minut.

Hæld derefter massen i en brødform, gerne pakket med bagepapir (mindre rengøring) og mas det godt sammen, så man undgår lufthuller.

Stil formen i en bradepande med 2 cm vand og derefter ind i ovnen i 70-80 min. Til at man kan se den er færdig eller den har en kerne temperatur på 70 grader.

Når formn kommer ud af ovnen, hælder man den overskydende væde fra formen og sætter farsbrødet under tryk, ved at stille en anden brødform oven i den anden med noget tugt i. Lad den hvile en halv time.

Nu skæres farsbrødet i tynde skiver med en skarp kniv eller en pålægsmaskine, jo tyndere jo bedre. Skær gerne farsbrødet i mindre stykker inden, de tyndeskiver laves, lav de tynde skiver i den størrelse som man ønsker. Jeg plejer at skære det mellem en halv og en hel millimeter.

Nu kan kebab gemmes i et par dage i køleskabet eller længere tid i fryseren. Før anvendelse, steger man hurtigt kebabben på panden med lidt olie. Og den kan nu bruges til flatbrød som dürum, til pita, kebabmix med pommes frites eller på pizza. Husk dog først at tilsætte kebabben på en pizza efter den er kommet ud af ovnen, ellers vil det blive for tørt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 17884 gange,
og udskrevet 181 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-10-15 11:30:42
Vil gerne vide hvad meriam er . er det stavet forkert og det så er merian istedet for

Mads  -  2012-03-24 16:02:00
du kan godt kalde det Kebab, men det er det ikke og jeg kender heller ikke nogen laver kebab af hakke kød

  -  2011-05-28 23:11:49
Skal den være som kebabmanden, skal den grilles! :-)