Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Limemarineret kalvekotelet med grøntsager

Limemarineret kalvekotelet med grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 En meget tyk kalvekotelet (ca. 340 g) med skaft, afpudset for sener og lidt af fedtet.
 
0.25 lime reven skal heraf
0.5 lime saften herfra
 peber fra kværn
100 g.grønne bønner
100 g.forårsløg eller sukkerærter
20 g.smør
1 dl.piskefløde
1 tsk.hele madagascarpeber
1 spsk.fintskåret ingefær
 


Opskrift:

Koteletten krydres med peber, og fedtkanten ridses. Kødet marineres i reven lime-skal og -saft i ca. 1 time. Vend kødet af og til.

Bønnerne koges sprøde et par minutter, køles i koldt vand og skæres skråt i "spidser". Bruges sukkerærter, skæres de over 2-3 gange på skrå. Bruges forårsløg, skæres de i tykke, skrå strimler.

Ovnen sættes på 160 grader. Først brunes koteletten 1½ minut på hver side i smør på en lille pande. Krydres så med lidt salt og sættes i ovnen i et lille, ildfast fad i 13 - 15 min. Så tages den ud, pakkes ind i stanniol og hviler 8-10 min.

I panden tilsættes madagascar-peberkornene, piskefløde og det meget fintskårne ingefær. Koges igennem - smages til - og grøntsagerne vendes deri. Serveres efter en kort gennemvarmning sammen med kødet, som skæres i pæne skiver evt. ved bordet. Som tilbehør kan f.eks. serveres frisk brød eller bagte kartofler.

Tips:

Du kan selv pudse skaftet på koteletten helt rent. Skær en lille ring, med en skarp kniv, der hvor kødet begynder. Med bagsiden af kniven skrabes så fedt og hinde af skaftet i retning væk fra kødet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7235 gange,
og udskrevet 148 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu