Den fintsnittede kål letsteges i smør
Sukker, salt,peber fra kværn og kulør tilsættes, og når kålen er >>faldet til<<
Tilsæt vand og peberkorn, når kålen småkoger under låg ½ time.
Lagvis lægges nu kålen og farsen i et letsmurt ildfast fad og det øverste lag skal være fars.
Kom lidt smørklatter på og sæt fadet ind i en 225 grader C. alm. ovn på nederste rille i ca. 45 minutter.
Serveres resten af brunkålen, sennep og groft rugbrød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(14 stemmer)
Opskriften er vist 76315 gange, og udskrevet 1328 gange.
Energi:
KJ total 8438 (2009 kcal)
KJ pr. Pers. 2109 (502 kcal)
Vægt ialt 3104 gram
Vægt pr. Pers. 776 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 271 KJ (64 kcal) Protein 4.3 gram Fedt 3.0 gram Kulhydrat 5.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
THG - 2020-12-08 12:08:36 INGEN kulør i min brunkål, men mere sukker, for kålen skal nemlig blive brun af at småsimre i rigeligt sukker og dermed karameliseres.
Michael Olsen - 2020-02-05 11:34:30 Mærkelig brunkål! Kulør hører så absolut ingen steder hjemme i en brunkål!
Der skal derimod tilstrækkeligt med sukker i ligesom når man laver brunkartofler, det er jo det der skal karamellisere og brune kålen og bidrage til den sødlige smag.
Lilian - 2013-09-30 01:56:07 Brunkål laver jeg altid med bacon og hakket oksekød. Snit kålen fint. Kom sukker i gryden margarine i. Først brunes kålen godt, så kommer hakket oksekød og bacon i. Det hele kogen i ca. 1½ time. Husk at smage til med salt og pebber.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider