Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mornaysauce - Mornay sauce

Mornaysauce - Mornay sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Per K.

Indsendt :


Mornaysauce - Mornay sauce, billede 4 Mornaysauce - Mornay sauce, billede 1 Mornaysauce - Mornay sauce, billede 2 Mornaysauce - Mornay sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
25 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
25 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
1 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 knsp. Muskat
   
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Hæld al mælken i og pisk hele tiden, til den kommer i kog. Tilsæt salt, dæmp varmen og lad saucen simre sagte 5 minutter, rør i den af og til.

Rør de 2 slags ost i saucen.

Pisk æggeblommen sammen med fløden og rør det i saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød (kan udelades).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (11 stemmer)

Opskriften er vist 106104 gange,
og udskrevet 1072 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6006 (1430 kcal)
KJ pr. Pers. 1501 (357 kcal)
Vægt ialt 765 gram
Vægt pr. Pers. 191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 785 KJ (186 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Dansio  -  2018-04-10 11:42:27
Mozzarella.... bare ikke for billig... man vil jo ha en god resultat at sidst ikke... Jeg tage en fint og lækkert "beauford" ost. Man behøver ikke ha så meget men man vil smag forskellen....

Til den spørgene  -  2017-10-31 15:47:08
Ja da, det er bedst

Den spørgene  -  2017-04-02 17:10:17
Skal der muskat i?

Per  -  2008-10-28 19:57:28
Du kan også starte med at koge mælken med 50 g. løg ½ tsk. knust hvid peber og 1 kryddernellike og så jævne saucen med en smørbolle af smør og mel rørt sammen.