oksekød(Tyksreg el. halestykker)1000 g. oksekød(Tyksreg el. halestykker)
hvedemel hvedemel
salt salt
peber peber
4-5
tørrede enebær4-5 tørrede enebær
2
spsk.
smør2 spsk. smør
2
løg2 løg
4-5
gulerødder4-5 gulerødder
2
store kartofler2 store kartofler
1
dl.
bouillon1 dl. bouillon
2
dl.
tomatjuice2 dl. tomatjuice
1
lille dåse majs1 lille dåse majs
2
kop
friske eller frosne ærter2 kop friske eller frosne ærter
1
tsk.
maizenamel1 tsk. maizenamel
Opskrift:
skær kødet i pæne stykkerog vend dem i mel, blandet med salt og groft-kværnet peber og knustenebær.
brun kødet i smør i en stegegryde og tilsæt store gulerodsterninger og tykke kartoffelskriver. Hæld bouillon og tomatjuice ved og lad gryden koge under låg og for svagt blus til kødet er mørt.
kom majs og ærter i gryden og jævn skyen med maizennamel, udrørt i 1 spsk. koldt vand. Tilsæt mere krydderi efter smag og varm gryderetten godt igennem.
Tips:
Serveres med en salat af fintsnittet kål, tynde løgringe og tomatsnitter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 8603 gange, og udskrevet 148 gange.
Kommentarer
- 2015-01-19 15:25:20 Med små justeringer i mængde forhold er den bare helt perfekt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider