groft salt (drys efter bagning)0.25 tsk. groft salt (drys efter bagning)
Bacon og frugt: Bacon og frugt:
75
g.
bacon i tynde skiver75 g. bacon i tynde skiver
650
g.
uskrællet pære i tern (2 x 2 cm)650 g. uskrællet pære i tern (2 x 2 cm)
250
g.
svesker i halve250 g. svesker i halve
1
tsk.
fintrevet citronskal1 tsk. fintrevet citronskal
0.5
tsk.
groft salt0.5 tsk. groft salt
1
dl.
grønsagsbouillon1 dl. grønsagsbouillon
25
g.
smør i mindre stykker25 g. smør i mindre stykker
Opskrift:
Farsbrød: Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Kartofler: Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade (se nedenfor). Bag kartoflerne midt i ovnen, ved 200 grader i ca. 1 time og 20 min.
Bacon og frugt: Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer, svesker, citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør over frugterne.
Farsbrød: Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter ½ time og bag retten færdig, ca. 50 min.
Tips:
Ved serveringen: Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt.
Tip: Farsen kan bruges til frikadeller. Tilsæt ½ tsk groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6 min. på hver side (12 min. i alt).
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 14708 gange, og udskrevet 225 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider