Risotto med rejer og citron

Risotto med rejer og citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt af : Peter Andersen

Indsendt :      Red:

Risotto med rejer og citron, billede 4 Risotto med rejer og citron, billede 1 Risotto med rejer og citron, billede 2 Risotto med rejer og citron, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
360 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
11 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
300 gram Rejer uden skal, kogte
   
1 tsk. Timian, tørret
1 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Svits finthakket løg og presset hvidløg i olie. tilsæt ris og svits med i 2 minuter.

Tilsæt hvidvinen af et par gange og lad den dampe ind mellem hver gang. Tilsæt så bouillon af flere gange og lade det dampe/koge ind mellem hver gang. Risotto skal have en konsistens af ikke for fast grød.

Revet parmesanost, rejer og timian, gerne frisk tilsættes og blandes med risene.
Lad det tage varme i et par minuter.

Smages forsigtigt til med salt da bouillon kan være salt i sig selv, citronsaft og den revne citronskal.

Serveres evt. flutes til.

Tips:

Kan bruges både som forret og hovedret.


karakterer:
Opskriften er vist 18354 gange,
og udskrevet 505 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9695 (2308 kcal)
KJ pr. Pers. 2423 (577 kcal)
Vægt ialt 2346 gram
Vægt pr. Pers. 586 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 413 KJ (98 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 13.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

C. Larsen  -  2009-11-11 19:40:50
Den opskrift har jeg prøvet, men med mange flere krydderier i. blød simret rød peberfrugt, løg, paprika, en anelse chilli efter smag, carry, og så selvfølgelig boulionterning (kylling), og uden timian. Men lidt stærk skal der i en rigtig risotto. Har fået den i Indien hvor alle smagsløgene simrede i mange krydderier - uden at blive for stærk.