baconskiver eller røget spæk400 g. baconskiver eller røget spæk
4
l.
fløde 4 l. fløde
lidt
vand/fond lidt vand/fond
15
knuste enebær 15 knuste enebær
salt salt
peber peber
Opskrift:
Boven gnides med knuste enebær, salt og peber. Lægges i en bradepande. Baconskiver lægges over, der kan også stikkes ned i boven med en kniv, og stykker af spæk stikkes i hulet (Pikeres).
Brunes 15-20 minutter ved 225 grader C.
Fløde, lidt vand/fond tilsættes. Videresteges i 4-5 timer ved 160 grader C eller 3½-4 timer ved 200 grader C.
Overøs boven med stegesky ca. hver halve time.
Stegen hviler 20-30 minutter inden den skæres i skiver.
Tips:
Centrumstemperatur ved brug af stegetermometer:
62 grader C for rød
68 grader C for rosa
75 grader C for gennemstegt
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6610 gange, og udskrevet 142 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider