Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalvetournedos anrettet på brødcrouton

Kalvetournedos anrettet på brødcrouton, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
800 g.kalvemørbrad
 
4 skiverbrød
 salt
 peber
 lidt olie
 
 Ratatouille:
0.5 aubergine
1 rød peberfrugt
1 spidskål
200 g.østershatte
1 bdt.timian
 salt
 peber
 lidt olie
 
 Kartoffelroulade:
4 bagekartofler
2 rødløg
5 æggeblommer
 salt
 peber
 bagepapir
 
 Rødvinssauce:
8 skalotteløg
1 bdt.kørvel
50 g.smør
5 dl.rødvin
5 dl.kraftig sky (bouillonterning + vand)
 


Opskrift:

Tournedos:
Kalvemørbraden skæres til 4 tournedos. Brunes godt af på panden i lidt olie. Steges videre ved moderat varme. Ca. 4 minutter på hver side. Trækker yderligere 4-5 minutter. Krydres med salt og peber.

Brødet stikkes ud så det passer i størrelse med de udskårne tournedos. Vendes på pande med lidt fedtstof så de er gyldne på begge sider. Lægges på fedtsugende papir.

Ratatouille:
Aubergine, peberfrugt, spidskål og østershatte skæres i grove tern. Sauteres af i lidt olie til de har taget farve. Smages til med hakket timian, salt og peber. Fyldes i forme (holdes lune) og vendes ud på tallerken ved anretning.

Kartoffelroulade:
Kartoflerne skrælles og koges møre i vand. Rødløgene hakkes fint og gives et hurtigt opkog i spilkogende vand. Kartoflerne dryppes godt af for vand. Afkøles lidt. Røres sammen med æggeblommerne og de kogte rødløgstern. Smages til med salt og hvid peber. Massen smøres på et stykke smurt bagepapir og rulles sammen. Stilles koldt i ca. 1 time. Umiddelbart før anretning skæres 1 skive på ca. 1 cm. og denne varmes i ovnen 5-6 minutter ved 200 grader C. (Almindelig ovn).

Rødvinssauce:

Skalotteløgene pilles og koges møre i letsaltet vand. Tages op af vandet og deles i fire stykker. Rødvin og sky nedkoges til det halve. Kørvel hakkes fint. Saucen monteres med koldt smør, lidt ad gangen. Til sidst tilsættes skalotteløg og kørvel.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 13770 gange,
og udskrevet 257 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

meincke  -  0000-00-00 00:00:00
HVad i alverden gør man med de kogte kartofler, skal de moses ????