Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græsk vegetar gratin

Græsk vegetar gratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-5 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet.

Indsendt af : sus.m

Indsendt :





Ingredienser:
700 g.aubergine
500 g.courgetter
2 store løg
500 g.champignon
1 stort bdt. persille
1 bdt.forårsløg incl. toppene
2 gode fed hvidløg
140 g.tomatkoncentrat (dåse)
3-4 dl.vand
 Saften af 1/2 citron
 salt
 peber
 
 Rigeligt olivenolie til pensling og stegning
 
6 store æg
2.5 dl.creme fraiche
1 bægerrygeost (uden kommen)
1 bægerhytteost
 
 Tilbehør:
 En fyldig råkostsalat og brød
 


Opskrift:

1. Auberginerne skives i runde skiver a ca 1-2 cm og pensles med olie og bages ca. 20 minutter ved ca 250 grader i ovnen, til de er gyldne.

2. Courgetterne skæres i 1-2 cm tern og ristes let i olie. Tomatkoncentrat og vand tilsættes.
Det koges lidt ind til en tyk sovs. Tilsættes citron og smages til med salt. Stilles til side

3. Champignon i tern, hakkede løg, snittede forårsløg og hakkede hvidløg steges sammen på en anden pande, til det ikke længere er vådt og begynder at tage farve.
Så tilsættes persille (kun lidt hakket) og det krydres lidt med salt op peber.

4. Æggene røres godt sammen med ostene og creme fraiche.

5. I et stort ildfast fad læges først halvdelen af aubergineskiverne.
Så lægges tomatsovsen på, og derpå lægges champignon-massen.
Derover lægges resten af de ristede aubergineskiver.

Æggemassen hældes over det hele.

Gratinen bages i ovnen ved 200 grader i 1/2 - 3/4 time, til den er hævet godt og lækker gylden over det hele.

Server med råkost og godt brød.....

Velbekommen!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 12495 gange,
og udskrevet 369 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Johanne S  -  2014-07-18 22:48:59
Min favorit vegetarret. et par gode drys Caryennepeber hist og jer, og den bliver EKSTRA god ;-)


Lou  -  2014-05-14 17:32:49
Den er bare SMADDERLÆKKER. Kan klart anbefales! :-) Min ynglingsvegetarret.


-  -  2013-08-08 19:09:29
Smager fantastisk. Den bedste vegatar ret jeg længe har smagt


  -  2012-02-19 11:22:58
Hvis Rygeost, hytteost og cremefraiche erstattes af i alt 4 dl. laktosenedbrudt yoghurt (se Bryd den onde cyklus-bogen) - er den velegnet til folk der følger SCD-diæten. Specific Carbohydrate Diet. Samt gluten-allergikere, og folk på lav kulhydrat-diæter.


  -  2009-01-10 13:53:26
Uf hvor det smager godt...er ellers ikke til rygeost, men i denne sammenhæng er det bare topdollar ;o)