|
| | Dej: Dej: | 175 | g. | hvedemel175 g. hvedemel | 125 | g. | smør125 g. smør | 1 | | æg1 æg | 4 | spsk. | vand 4 spsk. vand | 1 | spsk. | eddike 1 spsk. eddike | | | | | | Fyld: Fyld: | 4 | | æg4 æg | 3 | dl. | mælk3 dl. mælk | 1 | pose | revet ost1 pose revet ost | | | salt salt | | | peber peber | 1 | bdt. | forårsløg1 bdt. forårsløg | | evt. | tomater evt. tomater | 2 | | stykker frossen laks2 stykker frossen laks | 1 | pakke | bacon1 pakke bacon | | | |
| |
Laksen koges, til den er gennemkogt.
imems snulres mel og smør sammen, til en grynet ensformig masse, ægget vandet og æddiken kommes i og dejen samles.
Den stilles i køleskab mens resten bliver lavet.(gerne i en skål med noget over eller bare i en plastikpose)
laksen tages op, og bliver skåret ud sammen med baconen,og puttet på en varm pande med (helst) olivenolie, og krydderier efter lyst (jeg bruger, salt peber hvidløgs peber og lidt timian). laksen og baconen bliver stegt til det har en gylden overflade, hvor det tages af pladen for at køle ned.
imens laksen og baconen steger bliver æg, mælk, ost, salt og peber, blandet sammen og forårsløg (eller tomat) i en størrelse i finder passende, puttes ned i og blandes med.
nu tages dejen ud, rulles 2-3 mm tyndt ud og bliver tilpasset fadet. de sættes i oven ved 225 grader i ti min. FYLDET SKAL IKKE I INDEN!!!
da det godet kan tage lidt tid, så skulle laksen og baconen gerne været kølet af, så den kan blandes med æggemassen.
efter de 10 minutter o ovnen tages tætebunden ud, og fyldet hældes i, man sætter den ind i igen og skruer ned til 200 grader. der skal den gerne stå i 20-25 min, men den kan godt tåle lidt længere alt efter hvor gylden/brun man vil have den.
Tips:
severes evt. med en god salat og noget brød
|