Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder

Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 4 Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 1 Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 2 Sprængt kalvetunge med stuvede ærter og gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 
 rigeligt vand
 evt.salt
 
 Stuvede ærter og gulerødder:
400 g.dybfrosne ærter og gulerodsterninger
3 dl.vand
0.75 tsk.salt
 
15 g.blødgjort smør eller margarine
20 g.hvedemel
 


Opskrift:

Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).

Stuvede ærter og gulerødder:
Kog grønsagerne i velsaltet vand som angivet på pakken, ca 10 minutter.

Rør fedtstof og mel sammen. Rør smørbolle i grønsagerne og rør til den er opløst.

Kog stuvningen 5 minutter. Smag til med salt.

Tungen skæres i skiver og serveres med stuvede ærter og gulerødder og hvide kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13147 gange,
og udskrevet 175 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Shc  -  2013-02-15 20:04:01
Sådan skal det laves. Smager dejligt.