suppe fra kylling kalv eller okse 2 dl. suppe fra kylling kalv eller okse
0.5
dl.
fløde 0.5 dl. fløde
salt salt
peber peber
1
dl.
madeira 1 dl. madeira
evt.
lidt kulør evt. lidt kulør
Opskrift:
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.
Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).
Madeirasauce:
Smør smeltes på pande eller i gryde, melet tilsættes og røres i smørret.
Suppe og fløde tilsættes under omrøring og koges op.
Smag evt. til med salt og peber og tilsæt madeira efter smag.
Tungen skæres i skiver og serveres med madeirasauce, blandede kogte grønsager og pommes risole.
Tips:
Pommes risole er små kogte og kolde kartofler som ristes i smør på panden.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 12031 gange, og udskrevet 158 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider