Sprængt kalvetunge med blandede kogte grønsager

Sprængt kalvetunge med blandede kogte grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprængt kalvetunge med blandede kogte grønsager, billede 4 Sprængt kalvetunge med blandede kogte grønsager, billede 1 Sprængt kalvetunge med blandede kogte grønsager, billede 2 Sprængt kalvetunge med blandede kogte grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 
 rigeligt vand
 evt.salt
 
600 g.blandede grønsager
 
Opskrift:
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).

Grønsagerne sættes over i spildkogende vand og koges møre.

Tungen skæres i skiver og serveres med kogte blandede grønsager, hvide kartofler og smeltet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 52127 gange,
og udskrevet 480 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-10 12:59:10
kan man fryse den kogte kalve tunge , hvis man ikke får spist den hele, og skal man skære en i skiver, før man fryser før

  -   2010-09-04 13:49:26
kan man ikke bruge svinetunge