Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer

Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 4 Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 1 Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 2 Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 rigeligt vand
 evt.salt
 
 Flødestuvede porrer:
400 g.porrer
 vand
 salt
 
 Sauce:
25 g.smør eller margarine
1 spsk.hvedemel
5 dl.fløde
 salt
 peber
 


Opskrift:

Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).

Flødestuvede porrer:
Porrerne renses, skæres i grove stykker og koges, ca. 8 minutter.

Smelt smør i en lille gryde, rør mel i til en afbagning, tilsæt fløden og pisk imens kraftigt over svag varme. Kog sovsen igennem 5 minutter ved svag varme.

Kom de kogte porrer i og smag til med salt og peber.

Server tungen skåret i skiver med flødestuvede porrer og hvide kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 15726 gange,
og udskrevet 187 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

jytte  -  2013-02-27 10:55:01
det er en super lækker ret, men tungen skal helst koge 2-3 timer.