Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer

Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 4 Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 1 Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 2 Sprængt kalvetunge med flødestuvede porrer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.sprængt kalvetunge
 rigeligt vand
 evt.salt
 
 Flødestuvede porrer:
400 g.porrer
 vand
 salt
 
 Sauce:
25 g.smør eller margarine
1 spsk.hvedemel
5 dl.fløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Tungen lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koge 1½-2 timer.

Når tungen er kølet let af så fjernes det yderste skind (tungen flås).

Flødestuvede porrer:
Porrerne renses, skæres i grove stykker og koges, ca. 8 minutter.

Smelt smør i en lille gryde, rør mel i til en afbagning, tilsæt fløden og pisk imens kraftigt over svag varme. Kog sovsen igennem 5 minutter ved svag varme.

Kom de kogte porrer i og smag til med salt og peber.

Server tungen skåret i skiver med flødestuvede porrer og hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 21680 gange,
og udskrevet 437 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-27 10:55:01
det er en super lækker ret, men tungen skal helst koge 2-3 timer.