Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spinatlasagne

Spinatlasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Spinat

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Spinatlasagne, billede 4 Spinatlasagne, billede 1 Spinatlasagne, billede 2 Spinatlasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Helbladet spinat, dybfrost
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
750 gram Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Oregano, tørret
6 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
50 gram Revet ost, mozzarella 10% Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Sæt spinaten i køleskabet til optøning dagen før eller tø den evt. op i mikrobølgeovn.

Svits hakket hvidløg i smør og tilsæt optøet, knuget spinat. Drys mel i spinaten og tilsæt mælk. Lad det koge 2-3 min og krydr med salt og peber.

Pensl et ildfast fad (et lasagnefad) med olivenolie. Skær skiver af tomat og læg dem i fadet, krydr med oregano, salt og peber.

Læg herefter et tyndt lag spinatstuvning og så et lag lasagneplader. Fortsæt lagene og afslut med et lag spinatstuvning. Drys revet ost over.

Bag lasagnen ca. 35-45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn til overfladen er lysebrun.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (52 stemmer)

Opskriften er vist 208066 gange,
og udskrevet 4290 gange.


Energi:
KJ total 4365 (1039 kcal)
KJ pr. Pers. 2182 (519 kcal)
Vægt ialt 1591 gram
Vægt pr. Pers. 795 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 274 KJ (65 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

-  -  2016-05-04 19:42:12
Hvis man har lyst kan man udskifte tomater med svampe (hvis man ikke er den største fan af tomat, som mig) :) Man behøver omtrent halvt så mange gram svampe som tomater, smager også super, men ja. Det ville ikke skade lige at lave et lille nøk mere spinatsovs, så man ikke skal spare på hvert lag


  -  2015-04-20 09:12:39
Brug hakket spinat i stedet.


Belinda  -  2015-03-10 17:49:19
Der var alt for lidt spinat, så kunne kun lave et lag af lasagneplader... 😭


Meeeee  -  2013-09-01 22:22:35
Fint nok, tilføjede feta.


louise  -  2012-09-12 13:34:23
det kan godt være det er et dumt spørsmål, men alle de her opskrifter er sunde ikke?:)


Julie  -  2012-08-29 20:35:06
For mig er det ikke helt en "rigtig" lasagne uden bechamelsovs. Og så er det vel mindst lige så meget en tomatlasagne som en spinatlasagne, mængdemæssigt er der jo faktisk mere tomat i end spinat. Mht at lave lasagnen, så synes jeg, at sovsen/spinatstuvningen var underlig at lave - når man hælder mel og mælk ned i spinaten, kommer den melklumper, og de er helt umulige at røre ud, når der samtidig er al den spinat. Desuden skulle der noget mere mælk til at få en nogenlunde konsistens/tykkelse. Smagen var der dog bestemt ikke noget galt med, selvom den nu ikke var meget spændende.


Lisa Rodemund  -  2011-09-05 10:43:41
til vegetarerne og andre lækkermunde: For at få lidt mere fylde, og smag, skræller jeg en squash og løg, hakker den fint og svitser løgene sammen med hvidløget inden det kommes i spinaten, krydr spinatstuvningen med ca. 1 tsk. (max) muskatnød og smag den godt til med salt og peber. Når lasagnen laves i fadet, så kom drys spinaten med fetaost, som også nogle af de andre kommentatorer har foreslået. Til slut, kan der også kommes hakkede mandler øverst, sammen med den revne ost


...  -  2010-11-21 20:39:58
Der er forskel på veganere og vegetarer Therese


lillejuleaften  -  2010-10-20 13:34:02
prøv at stege lidt kylling og vend det i spinatsovsen..


Amalie  -  2010-09-13 19:21:24
Smager ikke af ret meget.. Tror fetaost og oksekød kunne gøre underværker... Pas på den ikke bliver for vandet...


Linda Mogensen  -  2010-07-13 20:05:57
Dejlig sommerret til når vejret er varmt :)


Therese Hansen  -  2008-07-24 15:48:09
Jeg vil lige gøre opmærksom på at denne opskrift ikke nødvendigvis er vegetarbilsk, ost er nemlig ikke altid vegetarbilsk, jeg ved godt det lyder usandsynligt, men jo det passer, jeg kan henvise til http://www.thise.dk/Produkter/ost.asp der er altid nogen der ikke tror på det en erfaren vegetar siger. så vegetare skal huske at købe ost med omtanke.


Mette  -  2007-02-05 14:50:24
den er rigtig god - jeg kommer fetaost imellem lagene, ekstra mælk til sidst, revet muskat på toppen.


....  -  2007-02-03 16:53:02
Ska der overhovedet ikk noget kød i??