Sprængt oksespidsbryst med flødestuvet hvidkål

Sprængt oksespidsbryst med flødestuvet hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprængt oksespidsbryst med flødestuvet hvidkål, billede 4 Sprængt oksespidsbryst med flødestuvet hvidkål, billede 1 Sprængt oksespidsbryst med flødestuvet hvidkål, billede 2 Sprængt oksespidsbryst med flødestuvet hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.sprængt oksespidsbryst
 rigeligt vand
 evt.salt
 
 Flødestuvet hvidkål:
1 lille hvidkål
 
50 g.smør
1-2 spsk.hvedemel
1 dl.kogevand
5 dl.piskefløde
1-2 tsk.salt
 peber
0.25 tsk.Muskatnød, stødt
 
Opskrift:
Spidsbrystet lægges i rigeligt frisk vand og bringes i kog. Gryden skummes, og der smages på vandet, smager det ikke så salt kan der tilsættes salt, men det er normalt ikke nødvendigt. Koger 3-4 timer.

Kødet tages op og køles af gerne natten over i køleskab inden det skæres i tynde skiver.

Flødestuvet hvidkål:
Den rensede kål deles i fire dele. Stokken fjernes. Kålen snittes og koges i letsaltet vand.

Kålen hældes i en sigte og dryppes af.

Smelt smør i en gryde rør mel i til en afbagning tilsæt kogevand og fløde, pisk imens karftigt. Kog sovsen igennem 5 minuter ved jævn varme.

Tilsæt den afdryppede kål og smag til med salt, peber og muskat.





karakterer:
Opskriften er vist 37812 gange,
og udskrevet 405 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-06 15:43:29
det ser godt ud. Det skal vi have til aftensmad :D