sojamælk med eller uden vanillesmag0.5-1 dl. sojamælk med eller uden vanillesmag
(sojamælken kan udelades hvis dette ønskes elelr erstattes med almindelig mælk hvis det kun er hvede man ikke tåler) 1 tsk salt 1 tsk bagepulver olie til stegning 1 tsk vanillesukker eller mere/mindre efter behov (sojamælken kan udelades hvis dette ønskes elelr erstattes med almindelig mælk hvis det kun er hvede man ikke tåler) 1 tsk salt 1 tsk bagepulver olie til stegning 1 tsk vanillesukker eller mere/mindre efter behov
Opskrift:
Bananer moses og røres sammen med æggene, herefter blandes denne våde blanding sammen med alle de øvrige ingredienser. Risene kan være både nykogte eller rester fra dagen før, mængden kan justeres efter ønske. Sojamælken tilsættes/udelades som ved almindelige pandekager, efter konsistens. Dejen skal være tyk og lidt sej i det.
Lidt mere end en spiseskefuld dej, giver en fin, lille amerikansk pandekagestørrelse.
Tips:
Den originale opskrift findes i bogen "Kernesund Mad".
Dette er min egen version af den!
Pandekagerne bliver hurtigt brune på panden, så når olien er varm, og de lægges på, kan man ikke gå fra dem.
De skal ikke have særligt længe på panden, især ikke hvis risene er varme når de tilsættes dejen.
Smager rigtigt godt med peanutbutter, syltetøj, sukker på.
Gode som eftermiddagssnack eller som dessert med is til.