Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Osso Buco i ovn

Osso Buco i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Osso Buco i ovn, billede 4 Osso Buco i ovn, billede 1 Osso Buco i ovn, billede 2 Osso Buco i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.okseskank (osso buco)
 salt
 peber
2 spsk.olie
 
2 gulerødder
2 porrer
0.25 rodselleri
2 fedhvidløg
2 løg
2 spsk.olie
 
3 dl.hvidvin, tør
5 dl.oksebouillon
1 ds.hakkede tomater
 salt
10-20 peberkorn, sorte
2-3 laurbærblad
4 kvistepersille, frisk
4 kvistetimian, frisk
 
 Sovsen:
 Piskefløde
 kulør
 citronskal
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skær gulerødderne i skiver og selleri i tern.

Opvarm olien i en stor pande eller gryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op og læg det i et fad med låg, brun kødet af et par gange.

Svits groft hakkede løg, hvidløg, porrer og gulerødder i skiver evt. af nogle gange, de lægges i fadet over kødet.

Tilsæt hvidvin, tomater, bouillon og krydderier, grønsagerne skal være næsten dækket med væde. Læg låg på eller dæk til med stanniol. Sættes i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn og lad retten simre ca. 3-4 timer, eller til retten er meget mør.

Kødet fiskes op og holdes varmt.

Sigt væden fra grønsagerne, tilsættes piskefløde jævnes med en meljævning eller melbolle, farves med kulør og smages til med citronskal, salt og peber.

Serveres med kartoffelmos eller løse ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (18 stemmer)

Opskriften er vist 174812 gange,
og udskrevet 4052 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu