Osso Buco i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skær gulerødderne i skiver og selleri i tern.
Opvarm olien i en stor pande eller gryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op og læg det i et fad med låg, brun kødet af et par gange. Svits groft hakkede løg, hvidløg, porrer og gulerødder i skiver evt. af nogle gange, de lægges i fadet over kødet. Tilsæt hvidvin, tomater, bouillon og krydderier, grønsagerne skal være næsten dækket med væde. Læg låg på eller dæk til med stanniol. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn og lad retten simre ca. 3-4 timer, eller til retten er meget mør. Kig i stegesoen et par gange undervejs og vend evt. i gryden. Kødet fiskes op og holdes varmt. Sigt væden fra grønsagerne, tilsættes piskefløde jævnes med en meljævning eller melbolle, farves med kulør og smages til med citronskal, salt og peber. Serveres med kartoffelmos eller løse ris. |
|
Opskriften er vist 231491 gange,
og udskrevet 4839 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (28 stemmer) |
|
Kommentarer juulut - 2023-01-21 20:25:01 nok mig!... der er idiot, men fulgte opskrift til punkt og prik - satte det i en støbejernsgryde i ovn ved 200grC og lod det "simre" ved de samme graderC i 3½ time Måske den gode kok, su skrive "simre-temp.-C"... som jo nok må være væsentligt mindre. KimFraSvendborg - 2022-01-14 19:01:17 3-4 timer i ovnen er alt for meget. Retten bliver brændt fuldstændig på. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne