Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Osso Bucco i ovn

Osso Bucco i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Osso Bucco i ovn, billede 4 Osso Bucco i ovn, billede 1 Osso Bucco i ovn, billede 2 Osso Bucco i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
 
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
0.25 Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 Peberkorn, sorte
2 laurbærblade
4 kviste Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
4 kviste Timian, tørret
3 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skær gulerødderne i skiver og selleri i tern.

Opvarm olien i en stor stegegryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op, brun kødet af et par gange.

Svits løg og hvidløg, til løgene er gyldne. Tilsæt porrer og gulerødder og svits endnu et par minutter. Tilsæt hvidvin, tomater og bouillon. Læg kødet tilbage i gryden. Læg låg på gryden eller dæk gryden til med stanniol, hvis låget ikke tåler at gå i ovnen, sæt gryden i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn og lad retten simre ca. 3-4 timer, eller til retten er meget mør.

Kødet fiskes op og lægges i et serveringsfad og holdes varmt. saucen jævnes med en meljævning eller melbolle og smages til med citronsaft. Saucen hældes over kødet.

Løse ris, eller hjemmelavet kartoffelmos serveres til.

Tips:

Har du ingen gryde der tåler at gå i ovnen, så kan retten laves i bradepande, igen dækket med staniol, eller evt, en bageplade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (16 stemmer)

Opskriften er vist 153254 gange,
og udskrevet 3665 gange.


Energi:
KJ total 12850 (3059 kcal)
KJ pr. Pers. 3212 (764 kcal)
Vægt ialt 3736 gram
Vægt pr. Pers. 934 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 343 KJ (81 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karsten Torp   -  2016-10-06 19:14:37
Alt for meget varme. Har i selv prøvet at lave retten?


Hanne  -  2012-11-03 16:52:59
Retten bliver bedst i en stegeso, hvor væden dækker kødet.


  -  2011-02-03 15:49:59
Jeg synes det er en god måde at lave grydestegt kød på, kødet beholder en meget fin struktur og falder ikke fra hinanden som når man steger i gryde på komfuret. Jeg skærer urterne i små tern og tilsætter små portioner af dem med mellemrum, så er der forskelligt bid i dem og de er ikke alle udkogte efter mange timer i ovnen. vh susanne