Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på risten over bradepanden. Sæt stegen midt i ovnen i 10 min.
Dæmp varmen til 160 grader og videresteg cuvetten i 15-20 min.
Grillsteg evt. kødet de sidste min., hvis fedtet ikke er gyldent. Tak kødet ud af ovnen og lad det hvile i mindst 10 min.
Sovs:
Kog bradepanden af med boullon og/eller rødvin. Si afkoget op i en kasserolle.
Læg kryddervisk i gryden og kog skyen 5-10 min. ved svag varme. Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres.
Rysk 1-2 tsk. mel med lidt kold boullon og/eller rødvin, hvis sovsen skal jævnes. Hæld jævningen i sovsen ved konstant piskning. Kog sovsen i 5 min.
Forskæring:
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at cuvetten skal skæres for, lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal være meget tynde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(16 stemmer)
Opskriften er vist 194162 gange, og udskrevet 1621 gange.
Energi:
KJ total 6942 (1652 kcal)
KJ pr. Pers. 1735 (413 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. Pers. 287 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 603 KJ (143 kcal) Protein 13.0 gram Fedt 10.1 gram Kulhydrat 0.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Steph - 2015-08-25 09:05:26 Hvad er kryddervisk?
lasse - 2011-09-30 17:35:34 stege tiden kommer an på størrelsen... og jeg må gå ud fra du har funden en MEGET tynd cuvette, en "almindelig" størrelse skal ha 15 min bruning + 40 min stegetid. et stegetermometer hjælper jo altid (oksekød 55 grader, og 10-15 hvis) så går du ikke helt galt i byen.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider