Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Cuvettesteg i ovn

Cuvettesteg i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Cuvettesteg i ovn, billede 4 Cuvettesteg i ovn, billede 1 Cuvettesteg i ovn, billede 2 Cuvettesteg i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksecuvette
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Suppevisk Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
evt. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram



Opskrift:

Tænd ovnen og indstil den på 225 grader.

Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på risten over bradepanden. Sæt stegen midt i ovnen i 10 min.

Dæmp varmen til 160 grader og videresteg cuvetten i 15-20 min.

Grillsteg evt. kødet de sidste min., hvis fedtet ikke er gyldent. Tak kødet ud af ovnen og lad det hvile i mindst 10 min.

Sovs:
Kog bradepanden af med boullon og/eller rødvin. Si afkoget op i en kasserolle.

Læg kryddervisk i gryden og kog skyen 5-10 min. ved svag varme. Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres. Rysk 1-2 tsk. mel med lidt kold boullon og/eller rødvin, hvis sovsen skal jævnes. Hæld jævningen i sovsen ved konstant piskning. Kog sovsen i 5 min.

Forskæring:
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at cuvetten skal skæres for, lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal være meget tynde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 185881 gange,
og udskrevet 1532 gange.


Energi:
KJ total 6942 (1652 kcal)
KJ pr. Pers. 1735 (413 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. Pers. 287 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 603 KJ (143 kcal)
Protein 13.0 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Steph  -  2015-08-25 09:05:26
Hvad er kryddervisk?


lasse  -  2011-09-30 17:35:34
stege tiden kommer an på størrelsen... og jeg må gå ud fra du har funden en MEGET tynd cuvette, en "almindelig" størrelse skal ha 15 min bruning + 40 min stegetid. et stegetermometer hjælper jo altid (oksekød 55 grader, og 10-15 hvis) så går du ikke helt galt i byen.