Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Cock au vin

Cock au vin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Cock au vin, billede 4 Cock au vin, billede 1 Cock au vin, billede 2 Cock au vin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 stor eller 2 mindre kyllinger
100 g.bacon
20 små pillede skalotteløg ca 150 g. ( køb de frosne hvis De skal have det nemt)
25 g.smør
1 fedhvidløg
200 g.små friske champignoner
1 laurbærblad
 lidt tørret timian
1 lille glas cognac
3-4 dl.rødvin
 salt
 peber
 lidt jævning
 evt.creme fraiche eller fløde
 kulør
 ekstra hvidløg
 persille
 


Opskrift:

Kyllingen deles ud i mindre stykker. Flæsket klippes fri for svær og skæres i smalle strimler, der steger med de små pillede løg. Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter.

Så tilsættes de små hele rensede champignon, laurbærblad og timian og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over , med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 20 min. til kyllingen er mør.

Kylling, løg og champignon løftes over på et serveringsfad.

Sovsen jævnes og smages tilsættes creme fraiche og evt ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Saucen hældes nu over kylling og grønsager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 47944 gange,
og udskrevet 1306 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Inger  -  2018-05-25 19:43:56
Jeg elsker denne ret 😋 Jeg vil lige tilføje at man sagtens kan bruge en ganske almindelig pakke bacon og derfor ikke skal lade sig forvirre af at sværen skal skæres af flæsket. Her hjemme hos os bruger vi også perleløg på glas... De giver en dejlig syre til retten. Vi har prøvet at lave retten med både rød-og hvidvin (ikke sammen men nogle gange med det ene og andre gange det andet)... Begge dele smager fortræffeligt. Vi serverer gerne ris til, da de virkelig kan holde på al den lækre sovs.


Inger   -  2018-04-30 17:25:51
Det smager SÅ godt! Har lavet det både med rødvin og hvidvin. Begge dele fungerer. Har også prøvet at skifte kyllingen ud med kanin og med fasan... Begge dele lækkert. Vi spiser det altid med ris til men kartofler kan også bruges.


  -  2015-11-27 18:25:35
Jeg håber at man ved det staves "Coq" au vin og ikke "Cock" da dette du har skrevet er en penis xD men fantastisk ret som passer til alle tider


Den Mad Elskende!  -  2014-03-21 16:10:14
Fantastisk ret, jeg kan ikke få nok af den. Jeg laver den mindst 2 gange om måneden! HILSEN Den Mad Elskende!