Kogning af majskolber

Kogning af majskolber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager - Majs

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 20 minutter

Indsendt :      Red :
Kogning af majskolber, billede 4 Kogning af majskolber, billede 1 Kogning af majskolber, billede 2 Kogning af majskolber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Majskolbe En mellemstor majskolbe vejer ca. 55 g.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Majsen klargøres:
Alt den grønne fjernes så man kun ser alle kornene.

Man kommer majsen i kogende vand, man kan enten servere dem.

Sprøde:
Så skal man koge dem 7-8 minutter.

Møre:
Så skal man koge dem 12-15 minutter.

Begge metoder er gode, alt efter temperament.

Serveres varme med salt, smør og en frisk salat og flute eller som tilbehør til kødretter.





karakterer:
Opskriften er vist 1256022 gange,
og udskrevet 1270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (192 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 209 (49 kcal)
KJ pr. Pers. 209 (49 kcal)
Vægt ialt 55 gram
Vægt pr. Pers. 55 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 381 KJ (90 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 13.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-06-28 19:41:56
Jeg laver hvidløgssmør med salt og persille

  -   2020-10-01 21:19:20
Nem og forstålig opskrift

  -   2016-05-18 17:39:11
Jeg prøver nu selv for første gang at koge majs. Opskrifter ser alle godt ud og vil prøve forsøgt snarest.

  -   2013-06-21 19:17:46
Mums! 4 teddybjørne (ud af 5) fra den 5 årige madanmelder!

  -   2010-07-09 19:55:31
mums, skøn ret

  -   2009-10-17 12:19:01
Prøv at servere revet ost til (altså "hjemme-revet" og ikke den færdigkøbte der ikke har noget med ost at gøre!) Jeg bruger en forholdsvis mild og blød ost - f.eks. Thises 45% - der smelter let når den drysses på den varme majskolbe lige før man sætter tænderne i !! Det er bare mums !

  -   2009-08-31 13:49:24
Rigtig, rigtig, rigtig god opskrift. For at gøre den anderledes så prøv med middelhavssalt og kløverblomst smør. ;)