Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Luksus Hjemmelavet Pizza (Koldhævet dej)

Luksus Hjemmelavet Pizza (Koldhævet dej), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Poul

Indsendt :


Luksus Hjemmelavet Pizza (Koldhævet dej), billede 4 Luksus Hjemmelavet Pizza (Koldhævet dej), billede 1 Luksus Hjemmelavet Pizza (Koldhævet dej), billede 2 Luksus Hjemmelavet Pizza (Koldhævet dej), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej: (langtidshævet)
500 gram Pizzamel AMO 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Gær
   
  Tomatsauce:
10 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Paprika
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
  Marineret peberfrugter:
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Balsamico, lys 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 kugle Mozzarella 45+ kugle (den friske) 1 kugle frisk mozzarella vejer ca. 125 gram.
   


Opskrift:

Koldhævet dej:
Udblød gæren i det kolde vand, og ælt det sammen med resten af ingredienserne i minimum 5 min. Stil i køleskab og lad gerne stå i minimum 3 timer, men allerhelst natten over. Skal stå filmoverdækket, så tæt som muligt.

Tag dejen ud ca.2 timer før pizzaen skal være færdig. Slå dejen ned - men ælt den ikke. Lad den stå lunt sted overdækket i ca. 1 time. Fordel dejen på bradepande og lad den efterhæve ca.½ time med tomatsaucen fordelt på dejen. Gerne oven på komfuret mens ovnen varmer.

Tomatsauce:
Skær tomater i 1/8 stykker og fjern det stykke hvor stilken har været. Finthak løg og hvidløg. Varm en god olivenolie op i en mellemstørrelse gryde. Olien skal dække bunden af gryden. Hæld tomater, løg og hvidløg i og lad det simre under så lav varme at det lige koger, når tomaterne er blevet bløde. Kom friskkværnet peber, paprika og sukker i. Der må godt komme rigelig med friskkværnet peber i (jeg plejer at dreje 40-50gange på min peberkværn). Man kan evt. finthakke en halv rød chili, hvis man kan lide sin sauce stærk. Saucen skal nu simre uden låg i ca. 1 time til saucen er kogt ind og blevet godt koncentreret. Rør i den jævnligt.

Marineret peberfrugter:
Skær den røde og gule peberfrugt ud i strimler på ca. 1 cm tykkelse. Hæld rigelig med olivenolie på en pande og steg peberfrugterne møre ved middel til lav varme (ca.15min). Tilsæt hakket hvidløg og lad det stege 1-2minutter. Kom balsamicoen i og rør rundt og tilsæt sukker, og rør igen. Tag dem af panden.

Kom nu hakken frisk basilikum oven på tomatsaucen og de marinerede peberfrugter, og derefter oksekødet, som små fladmaste kødstykker på 4-5cm i diameter. Kom salt på kødstykkerne, og kom herefter finthakket mozarella ud over pizzaen.

I ovnen med den på 225-250grader i ca. 20min til osten er gyldenbrun. Tag ud og lad den hvile 5minutter inden du skærer den ud. Enjoy.

Tips:

Man fint skifte det hakkede oksekød ud med kødstrimler af fin kvalitet, eller måske noget kvalitets parmaskinke. Tomatsaucen kan også fint laves om formiddagen eller aftenen før, blot den gemmes i køleskab. Ved at koldhæve dejen får du på en gang en sprød og luftig velsmagende bund, som er langt mere interessant at spise.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (83 stemmer)

Opskriften er vist 84061 gange,
og udskrevet 969 gange.


Energi:
KJ total 14477 (3447 kcal)
KJ pr. Pers. 7238 (1723 kcal)
Vægt ialt 2718 gram
Vægt pr. Pers. 1359 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 532 KJ (126 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 16.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Poul  -  2012-12-17 18:00:41
ja det kan man godt. Evt. bland lidt durummel i. Men det bliver bedst hvis man bruger rigtig "tipoOO" pizzamel.


maria  -  2012-10-20 16:28:39
kan man bruge alm mel i stedet for pizzamel?


Søren  -  2011-11-20 08:19:47
Rigtig lækker pizzabund, nok den bedste og jeg bruger den hver gang jeg skal lave pizza. Jeg plejer dog at give den 60-80gr fuldkorns hvedemel så den bliver en smule sundere og får lidt mere bid.