Kalvekotelet med jomfru-hummer og fennikel

Kalvekotelet med jomfru-hummer og fennikel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekoteletter

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :     

Ingredienser:
4 kalvekoteletter evt. med ben skåret af kalvekam
 
1-2 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
1 kg.friske jomfruhummere, eller 400 g. dybfrosne pillede skaldyr
50 g.skalotteløg
1 fennikel
1 spsk.hvedemel
1 dl.tør hvidvin
1 dl.piskefløde
 
1 ¼ kg.kartofler, gerne nye
 
Opskrift:
Kog de nye kartofler i letsaltet vand i 15-20 min og pil dem

Frigør halerne på jomfruhummerne ved at fjerne hoved og skallen. Bruges dybfrosne skaldyr, skal de optøs først

Pil skalotteløgene og hak dem meget fint 1x1 mm. Skær fennikel i tern på ½x½ cm.

Brun kalvekoteletterne på en stegepande i smør og olie. Dæmp varmen og lad dem stege videre ved svag varme ca 5 min på hver side, til de er rosa indvendigt. Det er de når der pibler lidt rød kødsaft op fra kødet. Ønsker man dem gennemstegt, skal de have et par minutter til. Tag herefter koteletterne af panden og læg dem på et varmt fad.

Kom så finthakket skalotteløg og tern af fennikel på panden og steg dem et par min, tilsæt jomfruhummerhalerne eller de optøede skaldyr og lad dem stege med 1 min. Drys hvedemel over og tilsæt hvidvin og fløde, lad saucen koge et par min og smag til med salt og peber

Server kalvekoteletterne med hummerhale/fennikel-saucen og giv nye kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 9342 gange,
og udskrevet 211 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-23 18:36:29
rigtig god.let og hurtig at lave.