Grydesteget kalvetykkam med blomkål og svampe-risotto

Grydesteget kalvetykkam med blomkål og svampe-risotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Grydesteg:
750 g.kalvetykkam u/ben
 evt. bomuldssnor
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
3 dl.vand
 
 Risotto:
3 fedhvidløg
2 spsk.olie
2 dl.grødris
25 g.tørrede skovsvampe
3 dl.hvidvin
 saft fra stegen spædet med vand til i alt 6 dl. incl. hvidvin
2 tsk.salt
1 tsk.tørret oregano
25 g.reven parmesanost
 
1 blomkålshoved
2 tsk.salt
1 l.vand
1 bdt.Persille
 
Opskrift:
Snør evt. stegen med bommuldssnor. Brun den så på alle sider i en gryde i smør og olie. Kasser derefter fedtstoffet. Stegen bliver i gryden og krydres med salt og peber. Tilsæt så vand og lad stegen stege under låg i ca 45 min.
Ved brug af stegetermometer er centrumstemperaturen 62 grader for rosastegt og 68 grader for svagt rosa.
Tag stegen op af gryden og lad den hvile i 20 min, før der skæres i den. Eller vent med at skære den i skiver til risottoen er færdig.

Svampe-risotto: Pil hvidløgsfedene og svits dem i olie. Tilsæt grødrisene og lad dem opsuge olien. Skyl så de tørrede svampe i koldt vand og kom dem i gryden til risene sammen med hvidvin, saft fra stegen, vand og krydderier. Lad det hele småkoge under låg i ca 30 min. Husk at røre jævnligt. Tilsæt til sidst den revne parmesanost.

Blomkål:
Mens stegen hviler, koges blomkålshovedet. Sæt en gryde over med 1 l. vand tilsat salt. Skyl blomkålshovedet og kom det i gryden når vandet koger. Lad det koge i 10-15 min under låg, til det er mørt. Tag så hovedet op og drys det med friskhakket persille.

Så er alt klart til servering.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto

karakterer:
Opskriften er vist 28476 gange,
og udskrevet 868 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu