Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver.
Steg auberginerne i olie og læg dem på fedtsugende papir.
Steg kartoflerne i olie, læg dem i bunden af et smurt ildfast fad, læg auberginerne ovenpå.
Svits de hakkede løg og hvidløgene først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber.
Kødet lægges over auberginerne.
Bechamelsauce:
Smør eller margarine smeltes og melet røres i. mælk tilsættes under konstant omrøring til en passende tyk konsistens, smages til med salt, peber og muskat.
Saucen hældes over kødet, og reven ost drysses over.
Du kan vente med at drysse osten over til moussakaen mangler ca. 20 minutter.
Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter.
Opskriften er vist 72260 gange, og udskrevet 7987 gange.
Energi:
KJ total 11456 (2727 kcal)
KJ pr. Pers. 2864 (681 kcal)
Vægt ialt 3029 gram
Vægt pr. Pers. 757 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 378 KJ (90 kcal) Protein 6.0 gram Fedt 4.6 gram Kulhydrat 7.2 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Kilden - 2013-10-23 12:22:48 Den er bare SÅ god. Det føltes, som var man i Grækenland. SÅDAN!
Vi havde ikke så meget tid, kartoflerne blev skåret i skiver og blancheret. Auberginerne på en plade og ind i ovnen. Derefter lagt i lag og bagt. Det smagte virkelig godt, var vi alle enige om (9 personer)
- 2011-10-19 00:36:12 super lækker, puttede en masse forskellige ekstra grøntsager i, det blev den kun bedre af.
Linda i Canada - 2011-04-01 00:24:54 Den er virkelig god. Den er også med hakket oksekød i stede for lammekød. Min mand synes ikke om auberginer, så jeg hakker skiverne efter de er stegt. Yum!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider