Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Moussaka 03

Moussaka 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Moussaka 03, billede 4 Moussaka 03, billede 1 Moussaka 03, billede 2 Moussaka 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Lammekød, hakket
500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
500 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Timian, tørret
1 tsk. Oregano, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Bechamel sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat
   
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver. Steg auberginerne i olie og læg dem på fedtsugende papir.

Steg kartoflerne i olie, læg dem i bunden af et smurt ildfast fad, læg auberginerne ovenpå.

Svits de hakkede løg og hvidløgene først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber. Kødet lægges over auberginerne.

Bechamelsauce:
Smør eller margarine smeltes og melet røres i. mælk tilsættes under konstant omrøring til en passende tyk konsistens, smages til med salt, peber og muskat.

Saucen hældes over kødet, og reven ost drysses over. Du kan vente med at drysse osten over til moussakaen mangler ca. 20 minutter.

Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)

Opskriften er vist 70754 gange,
og udskrevet 6249 gange.


Energi:
KJ total 11456 (2727 kcal)
KJ pr. Pers. 2864 (681 kcal)
Vægt ialt 3029 gram
Vægt pr. Pers. 757 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 378 KJ (90 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kilden  -  2013-10-23 12:22:48
Den er bare SÅ god. Det føltes, som var man i Grækenland. SÅDAN! Vi havde ikke så meget tid, kartoflerne blev skåret i skiver og blancheret. Auberginerne på en plade og ind i ovnen. Derefter lagt i lag og bagt. Det smagte virkelig godt, var vi alle enige om (9 personer)


  -  2011-10-19 00:36:12
super lækker, puttede en masse forskellige ekstra grøntsager i, det blev den kun bedre af.


Linda i Canada  -  2011-04-01 00:24:54
Den er virkelig god. Den er også med hakket oksekød i stede for lammekød. Min mand synes ikke om auberginer, så jeg hakker skiverne efter de er stegt. Yum!