Braiseret kalvetyksteg med vintergrøntsager

Braiseret kalvetyksteg med vintergrøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetyksteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.kalvetyksteg
0.5 fl.god rødvin
800 g.selleri, gulerødder, porre, majroer og løg blandede efter behag.
1 timiankvist
2 fedhvidløg
20 g.smør
 olie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skræl og rens grøntsagerne, skær dem i grove stykker. Pil hvidløgene.

Sauter grønsagerne sammen med hvidløgsfeddene i lidt olie. Læg dem i et ildfast fad. Læg låg over.

Kalvetykstegen brunes på alle sider i lidt olie, krydr den med peber og salt. Stegen lægges oven på grønsagerne.

Kog panden af med rødvinen, hæld det over stegen og grønsagerne.

Smørklatterne lægges på stegen. Stegen skal intervalsteges, derved bliver stegen både mør og beholder saften.

Steg den i 15 minutter i en 210 grader varm ovn, lad den derefter hvile tildækket 15 minutter, forsæt derefter med 15 minutters stegning 15 minutters hvile. Under stegningen dryppes stegeskyen hyppigt over stegen.

Stegen skæres i skiver, Byd grønsager og sky til. Skyen kan eventuelt monteres med en klat kold smør inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 29417 gange,
og udskrevet 1011 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
den er ikke så lækker som den lyder

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig go' opskrift! Kan anbefales!