Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kirsebær-tærte

Kirsebær-tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : aoge

Indsendt :


Kirsebær-tærte, billede 4 Kirsebær-tærte, billede 1 Kirsebær-tærte, billede 2 Kirsebær-tærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Fyld:
200 gram Kirsebær, friske søde Søde kirsebær og moreller er næsten det samme, søde kirsebær er en smugle mindre end moreller.

Udstenet vægt
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Portvin, mørk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bund:
Saml dejen og put den i en smurt tærteform og bag den i ca 12 minutter afhængig af ovn, (f.eks. 180 grader i varmluftsovn.) Bunden skal være lysebrun og færdigbagt, men stadig lidt blød. Den stivner når den køler af.

Fyld:
Udsten kirsebærrene. Har du mikroovn kan de tilberedes som følger. Læg dem i en tallerken, drys et lag sukker på efter smag, og sæt dem i mikroovnen. Giv dem to-tre minutter, hvor du tager dem ud og rører lidt i dem en gang i mellem. De bliver kogt i deres egen saft. Når de er kogt bløde, uden at være kogt smattede, tages de ud og sættes til afkøling.

De kan også koges i en kasserolle med en spsk vand i bunden på laveste blus. Vent med sukkeret til de er kogt møre. Afkøles.

Portvinen tilsættes og bærmassen hældes på tærtebunden. Skal helst stå ½time før servering.


Tips:

Kan serveres med lidt flødeskum, eller et godt stykker vanilieis som tilbehør.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (14 stemmer)

Opskriften er vist 68265 gange,
og udskrevet 661 gange.


Energi:
KJ total 8681 (2066 kcal)
KJ pr. Pers. 1085 (258 kcal)
Vægt ialt 692 gram
Vægt pr. Pers. 86 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1254 KJ (298 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 47.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu