|
| | Græske citronkartofler: Græske citronkartofler: | 1000 | g. | små nye kartofler1000 g. små nye kartofler | 1 | | citron1 citron | 1 | fed | hvidløg1 fed hvidløg | 1 | | rød peberfrugt1 rød peberfrugt | 1 | | gul peberfrugt1 gul peberfrugt | 2 | kviste | timian2 kviste timian | 1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | 50 | g. | små sorte græske oliven50 g. små sorte græske oliven | | | salt salt | | | peber peber | | | | | | Tzatziki: Tzatziki: | 1 | | agurk1 agurk | 1 | fed | hvidløg1 fed hvidløg | 3 | dl. | græsk yoghurt3 dl. græsk yoghurt | | | salt salt | | | peber peber | | | | | | Fisk: Fisk: | 4 | | tomater4 tomater | 1-2 | tsk. | olivenolie1-2 tsk. olivenolie | 500 | g. | rødfisk uden skind og ben500 g. rødfisk uden skind og ben | | | salt salt | | | peber peber | 1 | tsk. | tørret oregano eller rosmarin1 tsk. tørret oregano eller rosmarin | | | |
| |
Græske citronkartofler:
Tænd ovnen på 250 grader.
Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et stort ildfast fad.
Pres saften ud af halvdelen af citronen. Skær den anden halvdel i tern.
Hak hvidløget, og skær peberfrugterne i grove stykker.
Bland citrontern, citronsaft, peberfrugter, hvidløg, timian, olivenolie, oliven, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet, og bag i 30 min.
Tzatziki:
Riv agurken groft, og pres saften let ud af agurken med hænderne.
Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Fisk:
Skær tomaterne i skiver, og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.
Skær rødfisken i stykker på ca. 4x4 cm, og læg dem oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og drys med tørret oregano eller rosmarin.
Bag fisk og tomater 8-10 min. i ovnen sammen med kartoflerne.
Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.
|