Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sauce Choron

Sauce Choron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
0.25 skalotteløg
2 spsk.frisk estragon
2 spsk.kørvel
0.5 tsk.timian
 salt
1 laurbærblad
 friskkværnet peber
8 spsk.estragoneddike
0.5 dl.hvidvin
 
4 æggeblommer
1 spsk.vand
 
250 g.smør
1 citron
0.25 tsk.cayennepeber
 
8 tsk.tomatpuré
 
Opskrift:
I en tykbundet kasserolle kommes de hakkede chalotteløg, hakket estragon, hakkede kørvelblade, lidt timian, lidt salt, laurbærbladet, peber samt estragoneddike og hvidvin. Lad det koge og afkøle. Har man ikke tid / tålmodighed, kan dette punkt erstattes af bearnaiseessens, der kan købes færdiglavet.

Når ingredienserne til saucen (essensen) er afkølet, kommes rå æggeblommer i og piskes sammen med 1 spsk vand. Pisk videre over svag varme.

Hæld meget langsomt det smeltede smør i, mens der stadig piskes. Et par dråber citronsaft tilsættes sammen med en smule cayennepeber.

Si saucen gennem en fin sigte og kom lidt hakket estragon og kørvel i. Anbringes i et vandbad. Den må ikke koge efter æggene er kommet i.

Ovenstående svarer til en bearnaise sauce. Smag saucen til med koncentreret tomatpuré, og du har en Choron sauce, der smager dejligt til fisk.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 23476 gange,
og udskrevet 174 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Louise  -  2011-12-09 11:49:36
Hej :) Dette er en tomatiseret bernaise sovs, ikke? :)