Lasagne italienne

Lasagne italienne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : john lorentzen

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
250 g.lasagne
2 l.vand
2 spsk.groft salt
 
 Kødsauce:
25 g.smør
1 storthakket zittauerløg
500 g.hakket oksekød
1 tsk.groft salt
1 tsk.tørret timian
0.5 tsk.oregano
140 g.tomatpure
1.5 dl.bouillion
 
 Bechamelsauce:
30 g.smør
3.5 spsk.hvedemel
5 dl.kogende mælk
1 dl.piskefløde
 salt
 hvid peber
0.5 tsk.stødt muskatnød
150 g.revet mild danbo
 
 Gratinering:
2 spsk.rasp
25 g.smør
 
Opskrift:
kom lasagnen i kogende vand med salt, og kog dem i ca. 15 min.
derefter lægges de til afdrypning i en sigte.
overhældes med koldt vand for at undgå de klistre sammen.

kødsauce:
svits løg og kød i smør tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det hele småsnore i 10 min.

bechamelsauce:
smelt smøre i en gryde, tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt,
kom kryderrier, revet ost og fløde i, smag saucen til og lad den koge godt igennem.

smør i ovnfast fad med smør læg så lasagne kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen, det sidste lag der bliver lagt skal være bachamelsauce.
drys med rasp og fordel nogle smørklatter her og der. sæt fadet i midten af ovnen og bag retten til overfladen er gylden og gennem varm. ca. 35 minutter ved 200 grader


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 11363 gange,
og udskrevet 321 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

VBasse  -  2008-10-31 08:01:18
Uhm smager herligt, men jeg vil nok lave lidt mere kødsauce næste gang, så vil det passe bedre til mængden af sovs synes jeg. Bestemt ikke sidste gang jeg laver den.