Farseret Blomkål

Farseret Blomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Farseret Blomkål, billede 4 Farseret Blomkål, billede 1 Farseret Blomkål, billede 2 Farseret Blomkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
   
  Fars:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  smør til fadet
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Blomkålen deles i buketter og koges i saltet vand i 2-3 minutter. Tages op og dryppes af for vand.

Fars:
Rør det hakkede kød med mel, fløde, revet løg, æg og krydderier. Vend forsigtigt den let kogte blomkål i uden at mase blomkålen.

Læg blandingen i et smurt ovnfast fad og stil fadet midt i en 200 grader C. alm. ovn i ca 35 min.

Server med nye kogte kartofler og tomatsalat eller en varm krydret tomatsovs.


karakterer:
Opskriften er vist 88085 gange,
og udskrevet 5147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14432 (3436 kcal)
KJ pr. Pers. 3608 (859 kcal)
Vægt ialt 2920 gram
Vægt pr. Pers. 730 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 494 KJ (117 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 12.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Åse  -  2018-07-23 18:25:26
Jeg har lige lavet retten, helt som i opskriften! Smager skønt!

Merete  -  2016-08-28 19:12:09
Valgte at bruge havregryn blødgjort i 2 dl mælk istedet for mel, dobbelt kødmængde, 2 store løg, 3 æg og 2,5 dl 8% fløde, dryssede lidt rasp på toppen. Kom vand i bradepande under bradepande med blanding, som stod på en rist i 25 min skruede op på 250 grader i 15 min til sidst. Dette med super resultat.

  -  2011-08-30 10:08:14
Hvor meget vejer et blomkåls hoved cirka?

Stella  -  2010-04-30 08:05:05
Rørte alm. frikadellefars og bagte retten lidt længere. dejlig ret.

Anja  -  2009-07-24 18:24:52
Er glad for at jeg læste Sonja's kommentar, før jeg lavede denne ret. Brugte 740 g kød, 140 g mel, 2 æg, men så smagte det virkelig også godt.Jeg kan varmt anbefale hvid sovs til....

Sonja  -  2008-08-25 16:11:57
Dejlig nem opskrift,og det er jo samtidig billig mad, men - men, jeg synes der er ALT for meget mel i, man kan jo ikke smage om det er kød eller dej med blomkål man spiser, og jeg brugte endda et stort revet løg og godt med salt og peber. Desuden brugte jeg kun ca. 500 gr. blomkål, da der ellers ville være for lidt fars til at dække med.

  -  2008-08-12 19:57:32
Den er rigtig god nem at lave og riglig til 4 personer.