Farseret lammeryg med basilikum

Farseret lammeryg med basilikum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1.5 kg.lammeryg
50 g.champignon
80 g.auberginer
70 g.løg i skiver
40 g.usaltet smør
2 tomater, flåede og befriede for kerner
 olivenolie
4 spsk.hakket basilikum
 Estragon, frisk
1 spsk.purløg
1 svinenet (kan bestilles hos slagteren)
0.5 dl.piskefløde
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Lammeryggen udbenes så de to fileter hænger sammen. Kødet drysses på indersiden med 3 spsk. basilikum. Champignons skives og steges i smør. Krydres med salt og peber.

Auberginer skæres i tern 1x 1 cm., som svitses i lidt olivenolie. Krydres med salt og peber. De tre slags grøntsager blandes, tilsættes purløg og esdragon, og lægges i lammeryggen på kødets inderside. Ryggen lægges omkring fyldet, pakkes i svinenet og snøres med kødtråde.

Lad ryggen brunes på alle sider i en bradepande i smør og lidt olie. Lammebenene hakket i mindre stykker lægges omkring kødet, og det sættes i ovnen ved 250 grader i 20 min.

Lad ryggen hviler indpakket i alufolie indtil serveringen. Imens tilberedes saucen:

Fedtet fra bradepanden hældes i en gryde, og lammebenene brunes let heri. 6 dl. vand tilsættes og det koger indtil det er reduceret til det halve. Denne fond sies og smages til med salt og peber. Tomaterne og den sidste spsk. basilikum tilsættes.

Hjemmelavet nudler kan serveres til


karakterer:
Opskriften er vist 12618 gange,
og udskrevet 244 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu