Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kartoffelfad med hakket oksekød

Kartoffelfad med hakket oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : stephaniekool

Indsendt :



Ingredienser:
300 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Brun kødet i en gryde. Tilsæt hakket løg og reven gulerod. Krydre med salt og peber.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Fordel kartoflerne i et smurt ildfast fad. Hæld derefter kødet over.

Rør maizena sammen med en dl mælk i en gryde. Tilsæt resten af mælken og varm saucen igennem. Tilsæt osten og lad den smelte i saucen. smag til med salt og peber.

Hæld ostesaucen over kartoflerne od kødet. Rør forsigtigt rundt, så kartofler, kød og ostesaucen blandes.

Stil fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.

Serveres med brød og evt. grøn salat




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)

Opskriften er vist 35457 gange,
og udskrevet 831 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Martin Gravers  -  2011-12-01 17:09:23
Man kan også komme kartofler, det brunede hakkekød og ostesovsen lagvist i et ildfast fad, ganske som lasagne. Det ser godt ud.


  -  2010-01-25 15:41:02
Prøv Karolines Mornay sauce i stedet for - MUMS! ( og så en mass hvidløg og slut af med revet ost ovenpå, som "låg" ...


  -  2008-11-04 17:53:58
jeg kom hvidløg og bacon (efter smag)i da det give mere fylde i kødsovsen