Snickerskage

Snickerskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Martin

Indsendt :      Red :
Snickerskage, billede 4 Snickerskage, billede 1 Snickerskage, billede 2 Snickerskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
540 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
360 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
450 gram Peanuts usaltede 1 dl. vejer 75 gram.
   
  Karamelsauce:
360 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 dl. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
225 gram Lys chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes. smeltet smør og de øvrige ingredienser blandes i. Hældes i bradepanden. Peanuts fordeles over kagen. kagen bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15 - 20 minutter.

Alle ingredienserne til karamelsaucen blandes i en gryde og koges i 8 min. hældes over den varme kage. kagen afkøles.
Chokoladen smeltes og smøres på

Tips:

Den skal serveres i små stykker da den nemt kan blive for meget ellers





karakterer:
Opskriften er vist 480529 gange,
og udskrevet 8408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (288 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 63032 (15007 kcal)
KJ pr. Pers. 2626 (625 kcal)
Vægt ialt 3464 gram
Vægt pr. Pers. 144 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1819 KJ (433 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 22.1 gram
Kulhydrat 52.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-01-21 13:47:25
Rigtig god kage! jeg har lavet den i mange år efterhånden, mine brødre og nogle af mine andre familie medlemmer spørger tit efter hvornår jeg laver den igen, har lavet den igen i dag da, min bror fylder 20 år og det var hans store ønske til dessert! den har aldrig fejlet og bagetiden er helt perfekt når man laver den i en stor nok bradepande. Dejen fik 15 min og så var den færdig. Lækkert :D

  -   2021-03-15 11:00:30
Fantastisk kage, et stort hit hos familie mm.

  -   2019-10-13 19:12:32
God kage, den bedste jeg har smagt. Et godt fif, inden man hælder karamellen over kagen, stikke en masse huller i kagen med en kødnål - karamellen trækker så ned i kagen og det gør den meget bedre👍

  -   2017-10-22 09:47:40
God kage. Syntes bare den smager langt bedre med saltede peanuts

  -   2017-10-22 06:13:45
Hej Man kan med fordel lave karamel sauce ud af en dåse kondensmælk. Man skal sætte en U-Åbnet dåse kondensmælk ned i en kasserolle med vand og koge den op og derefter lade den simre i 3. timer. Når den åbnes er der den fineste karamel sauce som er smørbar men fast. kan holde sig i meget lang tid uåbnet og i et par måneder på køl.

  -   2017-02-14 12:16:48
En af de bedste kager jeg har smagt og lavet og som alt andet i livet så gør øvelse mester man vil opleve kagen hæver op og falder sammen når man bager den med peanuts drysset oven på og at den skal have lidt mere tid men man ved den er færdig når man kan tage fat i kanten og den ikke blævre mere i formen hold chokoladen tilbage når du laver karamelsauceen og lav den for sig selv gerne i samme gryde som du brugte til karamelsaucen og angående den lad den koge op og falde ned det kan være en udfordring at ramme den rette indstilling på komfuret for at den bare passer sig selv men skru ned du kan altid skrue op og leg lidt med forholdene f.eks 14 personers bund kontra 18 personers karamelsause og en plade lys og mørk chokolade carletti som du smelter sammen med en smule fløde og smør for at gøre den mere flydende og let at arbejde med og bare rolig den skal nok størkne jeg sætter den efterfølgende i køleskabet til dagen efter 😃 God fornøjelse

  -   2016-10-06 19:21:05
Har forsøgt at lave kagen i dag, uden succes. Bagetiden er helt forkert (skal have meget længere tid end angivet) og beskrivelsen af fremgangsmåden er mangelfuld. Opskriften burde rettes til eller fjernes helt fra siden.

  -   2016-09-03 19:17:24
god kage er en smag for snikers og peanuts og sirup og andre ingredienser de synes jeg at de var da en skøn ide for en fredagaften skal have en god kage til dessert fra rhyan rezazadeh 15 år gammel bor i århus en gade rydevænget anden sal til højre 19 nummer 2016.

  -   2016-08-08 08:43:37
Super kage, helt perfekt. eneste minus er at den hurtig bliver tør hvis man ikke pakker den tæt ind i film

  -   2016-01-01 13:53:30
Opskriften som skrevet her fungerer ikke. Kagen skulle bages meget længere. Karamellen vil ikke størkne, selv et døgn efter løber den langsomt af kagen, og når man skærer kagen ud i små firkanter står de ikke skarpe, da der bare løber mørk karamel ned ad alle sider.

  -   2015-12-31 09:08:31
Opskriften som skrevet her fungerer ikke. Kagen skulle bages meget længere. Karamellen vil ikke størkne, selv et døgn efter løber den langsomt af kagen, og når man skærer kagen ud i små firkanter står de ikke skarpe, da der bare løber mørk karamel ned ad alle sider.

  -   2015-05-30 23:57:15
Rigtig lækker kage, men den skal bage noget længere end den tid som er opgivet i opskriften - min bagte i en halv time. Har ellers oplevet at kagen falder sammen. Der udover skal karamel massen også koge væsentlig længere ende 8 min som er angivet i opskriften. Hældte ikke massen på før end at både kage og karamel masse var kølet sf da den ellers gennem væden kagen og gør den klæg.

  -   2015-05-10 12:54:16
En god idé er at prikke bunden INDEN karamelsoucen hældes over, så soucen løber ned i bunden. Lone

  -   2014-07-31 15:55:58
Har lige bagt den og må sige, det blir ikk en kage der blir bagt her igen, sovsen der sku hældes over var helt tynd, ligemeget hvor længe det kogte, og har fulgt opskriften, men den er bare en gang klask :( øv.

  -   2014-07-13 21:36:55
Karamelglasure er meget tynd. Så det er ikke den kage, som jeg havde ønsket.

  -   2014-03-15 20:35:04
Kunne godt lige have stået at den skulle i ovnens bradepande.. Har puttet det i en lidt mindre model og jesssuuuus den er ikke færdig med at bage endnu

  -   2013-11-18 12:02:53
Hvor stor skal bradepanden være??

  -   2013-03-24 13:30:44
Vil bage den til eftermiddags kaffe til mit brullup til sommer. Er bange for at den vil smelte for meget, hvad tror i?

  -   2013-01-05 15:21:01
Har prøvet flere gange men den falder altid sammen og skal bages dobbelt så lang tid som der står i opskriften, fordi midten af kagen ikke vil bages. Er der nogen der kan fortælle hvor stort et ildfast fad der skal bruges ?? Kagen smager dejlig men det er ærgerligt at den falder sammen og kanten er hård p.gr.a den lange bagetid.

  -   2012-09-06 10:50:08
Fin vejledning, hvis man da fortalte sandheden med hvor længe den skulle have, den skal nærmest have dobbelt så lang tid

  -   2012-05-16 19:57:40
Jeg har bare proppet chokoladen i karamel saucen:) Det blev udemærket.

  -   2012-05-01 12:36:17
jeg lod karamelsovsen stå og køle lidt af og stivne lidt, inden jeg kom den på kagen, over flere omgange - det fungerede rigtig godt, den blev hverken for tynd eller hård :o)

  -   2012-04-24 20:08:01
Tror I ikke bare at man skal bruge chokoladen i karamelsausen, også hælde ekstra chokolade på toppen?

  -   2012-02-08 19:16:14
Fantastisk kage! Har lavet den en del gange, og ale elsker den!

  -   2012-02-06 16:40:48
Min venindes mor laver den helé vild god !! Men hver gang jeg prøver bliver karamelen helé hårdt :-(

  -   2012-01-13 16:28:59
Glæder mig til at smage kagen! Den ser rigtig god ud:)

  -   2011-08-31 12:00:05
Hvor stor er bradepanden til denne kage.... den ser god ud.

  -   2011-07-18 19:13:53
Du skal prøve at lave en YANKIE- KAGE

  -   2011-05-03 11:39:03
Super go kage - ved ikke om min karamelmasse ikke var tyk nok - den flød i hvert fald ned igennem kagen skønt jeg havde fulgt både tidsangivelse og mængden på ingredienserne præcist - kan nogen forklare det??

  -   2011-04-26 11:25:04
Helt fantastisk. Skærer den i små konfektstykker. Har bagt den flere gange til bryllup:-)

  -   2011-04-23 16:09:30
rigtig lækker mums :) dog bedst efter et par dage så karamellen har fået lov til at trække rigtig godt ind i selve kagen, kan varmt anbefales, vær dog opmærksom på at Chokoladen der står under karamelsaucen er for sig selv :) ville være et hit til en børnefest :)

  -   2010-12-01 11:10:28
den er verdens bedste kage jeg har smagt

  -   2010-11-21 19:37:14
der kan bruges saltet peanuts,(kan knuse peanutsen en lille anelse ) og så kan der i stedet bruges usaltet smør.

  -   2010-09-29 16:25:08
Behøver det at være usaltede jordnødder, kan man ikke bruge saltede peanuts?

  -   2010-09-18 15:01:59
Jeg synes den er rigtig god. Men det er rigtigt, at chokoladen IKKE skal med i sovsen, men på efter sovsen er på kagen og er kølet godt af - modsat hvad billederne viser. Den er vældig tung, men nøj hvor den smager af mere. Den er rigtig god efter at have stået lidt i køleskab.

  -   2010-05-11 13:56:49
den er rigtig god smager godt, men det er en kage der fylder meget i maven, så man bliver hurtigt mæt, selvom man har lyst til mere.

  -   2010-05-08 00:59:31
den er ikke særlig god ! den bliver rigtig hårdt efter noget tid og er ikke til at spise

  -   2010-05-04 14:12:17
Der er noget der ikke helt stemmer, mellem billeder og opskrift. Der står at chokoladen smeltes og smøres på kagen til sidst. Men den står som ingrediens til karamel-saucen og på billedet smeltes den med saucen?

  -   2010-05-02 23:23:03
Lyder dejligt men meget mægtig, kan den mon fryses ??

  -   2009-05-18 18:14:06
den er virkelig god, en super lækker ksge, men lidt tung, but I love it

  -   2008-08-11 12:28:22
Den er fantastisk!!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her