magert oksekød i tern eller hakket500 g. magert oksekød i tern eller hakket
1
tsk.
olie1 tsk. olie
Kryderrier: Kryderrier:
0.25
tsk.
allehånde0.25 tsk. allehånde
0.5
tsk.
kakopulver0.5 tsk. kakopulver
1
tsk.
chili1 tsk. chili
1
tsk.
kanel1 tsk. kanel
0.5
tsk.
kardemomme0.5 tsk. kardemomme
1
tsk.
koriander1 tsk. koriander
1
tsk.
spidskommen1 tsk. spidskommen
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
1
ds.
hakkede flåede tomater1 ds. hakkede flåede tomater
2
dl.
vand2 dl. vand
0.5
spsk.
rødvinseddike0.5 spsk. rødvinseddike
0.5
spsk.
honning0.5 spsk. honning
salt salt
peber peber
1
ds.
kidneybønner1 ds. kidneybønner
8
skiver
brød a 35 g8 skiver brød a 35 g
evt.
2 dl. fromage frais evt. 2 dl. fromage frais
Opskrift:
løg, peberfrugter og gulerødder ordnes og skæres i tern. Kødet brunes i en gryde med olien og grønsagsternene tilsættes og svitses kort med, inden krydderierne og hvidløg vendes i.
Tilsæt derefter flåede tomater, vand, rødvinseddike og honning, og lad det simre i ca. 45 min. eller til kødet er mørt. Smag til med salt og peber. De sidste 10 min. koges bønnerne med. Server retten med brød og evt. fromage frais som tilbehør.
Tips:
næringsindhold pr. person:
fedt: 13,7 g
protein: 38,8 g
hulhydrat: 54 g
kostfibre: 12 g
2097 KJ
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 7735 gange, og udskrevet 175 gange.
Kommentarer
Casper J. - 2009-03-01 19:29:48 NAM! Den er saftsusme lækker! Det er dog ikke nødvendigt med mere end 1 dl. vand. Ellers bliver den lidt for 'sjasket' efter min smag.
Den bliver sublim med enten den milde "Oaxacan" Sauce, eller den bidske "NagaSaurus" for dem der kan lide stærk mad. Begge saucer kan købes i ChiliHouse, Studiestræde.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider