Paneret stegt flæsk

Paneret stegt flæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Daddy_dj

Indsendt :      Red :
Paneret stegt flæsk, billede 4 Paneret stegt flæsk, billede 1 Paneret stegt flæsk, billede 2 Paneret stegt flæsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kød:
600 gram Stegeflæsk 1 skive stegeflæsk vejer ca. 60 gram
5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sovs:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Kulør
   
Opskrift:
Kødet:
Mel og rasp blandes sammen i en rummelig tallerken eller et lille fad, derefter tilsættes salt og pepper.
æggene slås ud og piske, til de har dannet en ensartet masse.

Nu vendes flæsket i æggene og melet, og lægges på en pande, hvor man i forvejen har smeltet smørret.
Flæsket steges ved jævn varme, til det er mørt, og til paneringen har fået en gyldenbrun farve.
Pas endelig på ikke at stege det for hårdt, da paneringen herved vil tage skade.

Sovs:
Når koteletterne er stegt, er det tid til at lave sovsen.
Smørret smeltes i en kasserolle, og melet tilsættes, indtil der er lavet en jævn dejagtig masse (pas endelig på at smørbollen ikke brænder på) nu tilsættes fedstoffet fra panden, og mælk efter behov, eller til sovsen har opnået den passende tykkelse.

Tilbehør:
Kartofler skrælles og koges, til de er møre, og rødkålen koges, enten i sød blandet frugtsaft, eller tages fra glas

Velbekom





karakterer:
Opskriften er vist 174259 gange,
og udskrevet 1696 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17112 (4074 kcal)
KJ pr. Pers. 4278 (1018 kcal)
Vægt ialt 1112 gram
Vægt pr. Pers. 278 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1538 KJ (366 kcal)
Protein 12.0 gram
Fedt 32.8 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-01-11 14:45:22
Man kan med fordel stege det panrede flæsk i ovnen ved 200.g på bagepapir, husk at vende stykkerne ofte...Mvh.Jørn

  -   2017-12-16 09:19:57
Jeg marinerer flæsket et par timer i soya, giver god smag. Paneres, steges brunt på panden, så 20 min i ovn. Enig alt andet end brun sovs er bedre. Stuvet hvidkål, spidskål og klart en løgsovs.

  -   2016-10-28 14:23:50
Hvis du laver stuvet hvidkål til, så gem noget af kogevandet til stuvningen som supplement til mælk. Så smager stuvningen af mere. Man kan evt. også bruge andre grønsager (kartofler, spinat m.v. kan bruges), men gem stadig kogevandet.

  -   2013-11-24 19:41:25
Ja goddag dette er Olaf Andersen. Jeg lavede dette som hovedret til mig og min kones' guldbryllup. Vi lavede flæsket efter denne opskrift, i en skål sennep og juice. Det var smovsende godt :) Anbefaler dog lidt mere tomat end i opskriften. Det bliver knasende sprødt, hvis man pakker det ind i en let brugt ble natten over. Tillykke til os :)

  -   2012-05-07 12:34:12
Man kan sagtens,blot panere i æg og rasp,salt og pepper(jeg banker også skiverne med kødhammer,så bliver de store og dejlige) OG så forvarmer jeg min ovn til 180-200.ligger skiverne på bagepapir i bradepande,ingen fedtstof flæsket giver nok i sig selv-så får du garanteret de dejligste skiver paneret flæsk-server evt.med stuvede kartofler m/persille.god appetit.

  -   2012-01-30 15:42:58
På lolland har jeg hørt flere der kalder denne ret for "husmandskoteletter".

  -   2010-08-05 01:02:59
Soucen behøver slet ikke at være så fed. Smelt 20-25 gr. smør med vand, og rør melet ud i det til en sovs, og tilsæt enten kulør eller hakket persille efter sovsen har kogt. (kan også bare jævnes med Aldis hvide souvsejævner (ingen kalorier). Den sovs laver jeg til 4 prs., og bruger altid magert flæskeskiver som bliver banket ud, vendt i mel blandet med paprika derefter dyppes i pisket æg og rasp. Og du har et himmerisk mundfuld, uden at det er "fedtet" mad du får.

  -   2010-08-05 00:49:02
Den bedste paneret flæsk får du med 2 spsk. olie, + smør. Tilføj melet og raspen godt med paprika, og vend det bankede fæsk i det. Supert, løg stykkerne på 1 stk. køkkenrulle, så bliver det ikke så slemt fedtfattigt. Formiddag ret, når de bliver helt sprødstegt på pande, med mel og rasp + paprika, salt og peber.

  -   2010-05-04 15:15:31
Prøv at servere retten med løgsaus til i stedet og drop rødkålen

  -   2008-08-28 09:58:28
Ikke slankemad men gammeldags mad er der smag i.