frossen lever og spæk - 500 g.1 pakke frossen lever og spæk - 500 g.
2
spsk.
smør/margarine 2 spsk. smør/margarine
3
spsk.
hvedemel 3 spsk. hvedemel
2.5
dl.
mælk eller fløde 2.5 dl. mælk eller fløde
2
spsk.
worcestershiresauce 2 spsk. worcestershiresauce
1
bouillonterning 1 bouillonterning
2
spsk.
HP-sauce 2 spsk. HP-sauce
2
tsk.
soja 2 tsk. soja
1
løg 1 løg
2
æg 2 æg
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
0.5
tsk.
sort peber 0.5 tsk. sort peber
1
tsk.
mild paprika 1 tsk. mild paprika
1
knsp.
allehånde 1 knsp. allehånde
Opskrift:
Fremgangsmåde:
1: Smelt smør i en tykbundet gryde, rør mel i og lad det syde lidt uden at brune. Spæd med mælk/fløde og bouillonterning. Kog opbagningen godt igennem under omrøring. Rør kryddersauce, revet læg og krydderier i.
2: Tag gryden af varmen. Rør leverblandingen i og til sidst de sammenpiskede æg.
3: Hæld blandingen i en stor eller flere små skåle/foliebakker. Bag postejen i ca. 1 time med 175 graders varme på ovnens nederste ribbe.
Leverpostejen kan sagtens fryses ubagt og også når den er bagt.
Herhjemme ligger det lever/spæk i en rulle på frost men jeg køber som regel fersk på tilbud.
Normalt laver jeg af 3 kg. og ganger så bare op med krydderier o.s.v. og det er meget hurtigt spist.