Rabarbersuppe varm eller kold

Rabarbersuppe varm eller kold, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Frugtsupper

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Rabarbersuppe varm eller kold, billede 4 Rabarbersuppe varm eller kold, billede 1 Rabarbersuppe varm eller kold, billede 2 Rabarbersuppe varm eller kold, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Rabarber, renset vægt
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 spsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
Rød frugtfarve
   
  Jævning:
2 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rabarberstilkene vaskes, skæres i mindre stykker og koges i vandet sammen med revet citronskal og vanilje ca. 20 minutter til rabarberne er kogt ud. Saften sies fra gennem saftpose.

Saften sættes igen over varmen, smages til med sukker og tilsættes nonoxal, der neutraliserer den oxalsyre, som rabarberne indeholder. Der kan også tilsættes rød frugtfarve.

Når suppen når kogepunktet, slukkes der for varmen og suppen jævnes med det udrørte kartoffelmel.

Serveres varm med tvebakker, kammerjunkere eller små smørristede franskbrødsterninger.

Serveres kold med vaniljeis eller isterninger.

Tips:

Vi har snydt og undladt nonoxal på billedet, det gør suppen grumset, og så længe du ikke spiser store mængder rabarber hver dag så er det ok.


Rabarbersuppe egner sig ikke til at fryse, men kan holde længe i køleskab. Derimod er rabarber der er renset, skyllet og skåret i tern rigtig gode at fryse, så du kan lave rabarbergrød gennem vinteren.


karakterer:
Opskriften er vist 38420 gange,
og udskrevet 535 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4576 (1089 kcal)
KJ pr. Pers. 1144 (272 kcal)
Vægt ialt 2584 gram
Vægt pr. Pers. 646 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 177 KJ (42 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 10.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu