Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rabarbersuppe varm eller kold

Rabarbersuppe varm eller kold, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Frugtsupper

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt :


Rabarbersuppe varm eller kold, billede 4 Rabarbersuppe varm eller kold, billede 1 Rabarbersuppe varm eller kold, billede 2 Rabarbersuppe varm eller kold, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.rabarber
1.5 l.vand
1 spsk.revet citronskal
1 vanillestang
200 g.sukker
0.5 spsk.nonoxal
 rød frugtfarve
 
 Jævning:
2 spsk.kartoffelmel
1 dl.vand
 
Opskrift:
Rabarberstilkene vaskes, skæres i mindre stykker og koges i vandet sammen med citronskal og vanille ca. 20 minutter til rabarberne er kogt ud. Saften sies fra gennem saftpose.

Saften sættes igen over varmen, smages til med sukker og tilsættes nonoxal, der neutraliserer den oxalsyre, som rabarberne indeholder. Der kan også tilsættes rød frugtfarve.

Når suppen når kogepunktet, slukkes der for varmen og suppen jævnes med det udrørte kartoffelmel.

Serveres varm med tvebakker, kammerjunkere eller små smørristede franskbrødsterninger.

Serveres kold med vaniljeis eller isterninger.

Tips:

Vi har snydt og undladt nonoxal på billedet, det gør suppen grumset, og så længe du ikke spiser store mængder rabarber hver dag så er det ok.


Rabarbersuppe egner sig ikke til at fryse, men kan holde længe i køleskab. Derimod er rabarber der er renset, skyllet og skåret i tern rigtig gode at fryse, så du kan lave rabarbergrød gennem vinteren.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (5 stemmer)

Opskriften er vist 30142 gange,
og udskrevet 468 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu