Rabarberstilkene vaskes, skæres i mindre stykker, den gule skal skæres tynd af med en kartoffelskræller.
Rabarber, citronskal og vand koges ca. 20 minutter til rabarberne er kogt ud. Saften sies fra gennem saftpose.
Saften sættes igen over varmen med sukker, vanille, tages af vamen og tilsættes nonoxal, der neutraliserer den oxalsyre, som rabarberne indeholder.
Når suppen når kogepunktet, slukkes der for varmen og suppen jævnes med det udrørte kartoffelmel.
Serveres iskold med isterninger og en citronskive.
Opskriften er vist 65437 gange, og udskrevet 839 gange.
Energi:
KJ total 3413 (812 kcal)
KJ pr. Pers. 853 (203 kcal)
Vægt ialt 2599 gram
Vægt pr. Pers. 649 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 131 KJ (31 kcal) Protein 0.3 gram Fedt 0.1 gram Kulhydrat 7.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
rige - 2010-08-23 11:50:18 den ser lækker ud
Lisbeth Rosleff Sørensen - 2010-08-02 16:08:24 Kold rababersuppe er en dejlig måde at få brugt sine rabarber på og med en klat is ovenpå er det bare guf.
anna flader - 2008-06-01 09:22:54 den smager som slik den er bare fantastisk
- 2008-05-26 14:21:17 Kold rabarbersuppe...uhm...prøv med bananskiver og flødeskum i suppen, og undlade citron.
Inger Fuglesang
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider