Vitello tonnato freddo (koldt kalvekød i tunsauce)

Vitello tonnato freddo (koldt kalvekød i tunsauce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Vitello tonnato freddo (koldt kalvekød i tunsauce), billede 4 Vitello tonnato freddo (koldt kalvekød i tunsauce), billede 1 Vitello tonnato freddo (koldt kalvekød i tunsauce), billede 2 Vitello tonnato freddo (koldt kalvekød i tunsauce), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalvelårtunge
1 gulerod
1 løg
1 stilkbladselleri
 
1 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.olivenolie
 salt
 
 Sauce:
1 ds.tun i olie fra dåse afdryppet
3 ansjosfiletter i olie afdryppet
2 spsk.kapers afdryppede og skyllede
2 æggeblommer hårdkogte
3 spsk.olivenolie
1 citron saften heraf
 
Opskrift:
Bring en gryde med saltet vand i kog og tilsæt kalvekødet, gulerod, bladselleri, vineddike og olivenolie. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 2 timer, eller til kødet er mørt. Tag gryden af varmen og lad kødet køle af i lagen.

Sauce:
Læg tun, ansjosfiletter, kapers og æggeblomme i en foodprocessor og purer. Rør olivenolie i, tilsæt 2-3 spsk. bouillon og citronsaft.

Fjern kødsnoren, skær kødet i pålægstynde skiver og læg dem på et serveringsfad. Øs saucen over kødskiverne og lad dem trække et par timer inden serveringen, så smagsstofferne blandes

Tips:

Kalveklump eller -tyksteg kan også bruges, men snør kødet med kødsnor.





karakterer:
Opskriften er vist 37937 gange,
og udskrevet 603 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-08 17:47:15
Ahh.. Det er ikke lige mig! Ingen i familien ku lide den. Desværre

  -   2009-02-28 17:47:01
På billedet har vi pyntet af med kapersbær, skiver af gulerod og citron, samt bredbladet persille