Skræl kartoflerne og gulerødderne. Skær gulerødder og kartofler i små tern og kog både kartofler og gulerødder sammen til de er bløde, må gerne være en smule udkogte, ca. 25 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og hæld kartofler og gulerødder i en skål.
Ved hjælp af håndmikser piskes kartoflerne til mos, smør blandes i, så det smelter og kan blandes ud i mosen.
Bland mælken i lidt efter lidt mens der piskes, til mosen har den rette konsistens.
Mosen blandes med saltet og smages til indtil mosen har både den rette smag og konsistens.
Mosen smager godt sammen med kødsovs samt kylling- eller boller i karry, eller som tilbehør til diverse kødretter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(6 stemmer)
Opskriften er vist 28639 gange, og udskrevet 272 gange.
Energi:
KJ total 4653 (1107 kcal)
KJ pr. Pers. 1163 (276 kcal)
Vægt ialt 1612 gram
Vægt pr. Pers. 403 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 288 KJ (68 kcal) Protein 2.0 gram Fedt 0.9 gram Kulhydrat 13.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider