Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kartoffelmos med gulerødder

Kartoffelmos med gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Schlosser

Indsendt :



Ingredienser:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
3 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Lidt Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og gulerødderne. Skær gulerødder og kartofler i små tern og kog både kartofler og gulerødder sammen til de er bløde, må gerne være en smule udkogte, ca. 25 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne og hæld kartofler og gulerødder i en skål.

Ved hjælp af håndmikser piskes kartoflerne til mos, smør blandes i, så det smelter og kan blandes ud i mosen.

Bland mælken i lidt efter lidt mens der piskes, til mosen har den rette konsistens.

Mosen blandes med saltet og smages til indtil mosen har både den rette smag og konsistens.

Mosen smager godt sammen med kødsovs samt kylling- eller boller i karry, eller som tilbehør til diverse kødretter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)

Opskriften er vist 28639 gange,
og udskrevet 272 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4653 (1107 kcal)
KJ pr. Pers. 1163 (276 kcal)
Vægt ialt 1612 gram
Vægt pr. Pers. 403 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 288 KJ (68 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 13.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu