Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spelthveder – spelthvedeknopper

Spelthveder – spelthvedeknopper, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Højtid: St. Bededag

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Spelthveder – spelthvedeknopper, billede 4 Spelthveder – spelthvedeknopper, billede 1 Spelthveder – spelthvedeknopper, billede 2 Spelthveder – spelthvedeknopper, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Kardemomme, stødt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
750 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   


Opskrift:

Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35 grader C. Salt og sukker tilsættes.

Æggene piskes let og blandes i dejen sammen med melet.

Dejen æltes omhyggeligt, det er vigtigt, at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis spelthvedeknopperne skal blive luftige.

Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter. Derefter slås dejen ned og formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, der måler ca. 23 gange 33 cm.

Det er vigtigt, at spelthvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider.

For at spelthvedeknopperne skal blive særlig luftige foregår efterhævningen over damp. En stor gryde sættes over varmen, og når vandet begynder at dampe, sættes bradepanden med spelthvedeknopperne på gryden. Vandet skal ikke koge, for så danner spelthvedeknopperne skorpe i bunden, men blot holdes varmt; spelthvedeknopperne efterhæver således i 15-30 minutter til de fylder formen ud.

Pensles med vand og sættes derefter i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 15-20 minutter.

Spelthvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe.

spelthvedeknopperne flækkes og lægges på en bradepande og ristes ca. 10 minutter i en ovn ved 250 grader C. alm. ovn, så bliver de til hveder. spelthvederne kan flækkes endnu en gang, inden de smøres.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (39 stemmer)

Opskriften er vist 36776 gange,
og udskrevet 1196 gange.


Energi:
KJ total 11919 (2837 kcal)
KJ pr. stk. 993 (236 kcal)
Vægt ialt 1360 gram
Vægt pr. stk. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 876 KJ (208 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 39.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

AnneR  -  2012-05-03 18:23:26
Super fin opskrift... Jeg tilsatte dog lidt smeltet smør og lidt yoghurt i stedet for ca 1 dl vand, for at give lidt ekstra smag. Hævningen over damp er fantastisk. OBS! Jeg lavede ca 18 store hveder ud af opskriften til 12 stk.