Spaghetti Bolognaise 02

Spaghetti Bolognaise 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : JensKbh

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hk. oksekød (10-12 %)
1 stort finthakket løg
2-3 finthakkede hvidløg
2 ds.hakkede tomater uden krydderi
1 ds.tomatpuré
2-3 spsk.tørret timian
2-3 spsk.tørret basilikum
 Alt.1 spsk. Herbes de Provence
1-2 dl.rødvin
1 oksekødsbouillon
3-4 tørrede knuste chilipebre (eller efter behov)
 
Opskrift:
1. Svits finthakket løg i olivenolie til det bliver gyldent.
2. Tilsæt kødet og rør det så det bliver helt fordelt, og ikke ligger i små klumper. Steg det indtil det ikke er rødt længere.
3. Tilsæt de tørrede krydderier, finthakket hvidløg, tomat, tomatpuré og chilien.
4. tilsæt 1 - 1 ½ oksekødsbouillon og hæld rødvinen i.
5. Krydr med salt og peber.
6. Rør grundigt rundt i saucen, sæt låg på og lad den simre i 35-45 min på ca. 2-3 så alle olierne fra krydderierne trækkes ud i retten.

Tips:

Man ser for mange tarvelige opskrifter på Bolognaise. Her er en meget velsmagende en, ligeså nem og ikke særlig dyr. Den er god og kraftig, grundet hvidløgene og rødvinen, og resten kan sagtens gemmes eller fryses ned. Du kan variere kraften i saucen ved at tilføje mere krydderi og-/eller rødvin.





karakterer:
Opskriften er vist 10752 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-13 21:04:20
Ikke i alle. I nogle opskrifter skal der således hakket kyllingelever i, så den kunne du også have nævnt :-) Men udgangspunktet er jo at man selv retter en sin mad til efter smag og behag.

  -   2009-11-03 09:59:25
i en italiensk bolognaise skal der gullerødder og blad selleri i...