Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Koteletter i fad med låg af kartofler

Koteletter i fad med låg af kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Vivian

Indsendt :


Koteletter i fad med låg af kartofler, billede 4 Koteletter i fad med låg af kartofler, billede 1 Koteletter i fad med låg af kartofler, billede 2 Koteletter i fad med låg af kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Fadkoteletter fadkoteletter vejer ca. 100 gram stykket
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Karry
   
2 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
2.5 dl. Madlavningsfløde 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram


Opskrift:

Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Kom mel, salt, peber og godt med karry i en dyb tallerken og vend kødet heri. Svits koteletterne på en varm pande til det er gylden på begge sider. Kom herefter kødet i et let smurt ildfast fad.

Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
Rens porrerne grundigt (Ca. 2 cm. fra bunden sættes kniven i midten af porren og skæres resten af vej op, så kan de skylles godt indeni) Skær dem så i ca. 1 cm. Svits løg og porrer og kom det ovenpå kødet.

Rens champignonerne godt og skær dem i tynde skiver (brug æggedeler) Svits champignonerne og kom dem oven på kødet.

Snit kartoflerne i en foodprocessor eller på et rivejern. Svits kartoflerne og kom det på så det dækker hele fadet. Kom evt. lidt ekstra salt over retten.

Hæld lidt mælk eller madlavningsfløde ved og kom reven ost ovenpå.

Skal have ca. 1 time i ovnen.

Tips:

Kan man godt lide maden smager af noget, skal man ikke spare på hverken salt, peber eller karry. Kan serveres med flutes eller råkost af en art.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (48 stemmer)

Opskriften er vist 189300 gange,
og udskrevet 7026 gange.


Energi:
KJ total 12435 (2960 kcal)
KJ pr. Pers. 3108 (740 kcal)
Vægt ialt 2800 gram
Vægt pr. Pers. 700 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 444 KJ (105 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Steve Levisen  -  2017-03-30 15:41:15
Jeg prøver det i dag glemte bare de revet kartofler lig skulle på pande men håre det bliver rigtig godt


Annette H  -  2015-07-06 14:31:25
en god sag vi får tit


Peder  -  2015-05-16 18:08:32
Westmark hedder min championskærer. Den er købt i Danmark og er med blade istedet for strenge. Super god til formålet.


Allan  -  2014-04-06 12:37:01
Super lækkert. Der skal bruges en del salt og peber for at få alle de skønne smagsnuancer frem.


Lisa  -  2013-09-27 10:10:44
Hvis man gerne vil have ensartede skiver af champignoner, så findes der faktisk en rigtig champignonskærer, den har kraftigere klinger / knive end en æggedeler. Jeg har købt min i Tyskland, Karstadt har den, men måske kan den også skaffes til Danmark, prisen for champignonskæreren i Tyskland er ca. 100,00 kr.


Birgit  -  2013-04-09 19:42:20
En rigtig god måde at lave koteletter på. Det blir helt sikkert en af vore favoritter.


Helene  -  2010-11-19 16:56:32
Husk ikke alle æggedeler kan holde til at "snitte" champignoner, da strengene har det med at sprænge.