Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spegepølse

Spegepølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Guhansen

Indsendt :




Ingredienser:
2000 g.Hakket Oksekød 8-12 % fedt
2000 g.Hakket Svinekød 8-12% fedt
500 g.Fersk Spæk
200 g.Groft Salt
5 spsk.Sukker
3 tsk.Stødt Peber
1 tsk.Stødt Nellike
2 tsk.Nitrit Salt
3 Revne Løg
4 FedFintkakkede Hvidløg
0.5 FlaskeRødvin
 


Opskrift:

Ælt massen godt og tilsæt Spækket som er skåret i meget små tern Hele æltningen skal vare ca ½ - 1 time
Derefter fyldes den i natur eller kunst tarme og stoppes rigtig godt.
Skal derefter lægges i saltlage i 3 - 4 døgn
Salt lagen. 5 l. vand 1½ kg. Groft salt 250 gram sukker 25 gram nitrit salt.


Tips:

Hænges derefter til afdrypning i 1 døgn. Derefter skal de ryges i 4 døgn ved max 20-25 grader Rygningen foregår i 10-12 timer pr. døgn




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (10 stemmer)

Opskriften er vist 11096 gange,
og udskrevet 271 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anders  -  2013-07-24 13:03:49
røgningen er helt forkert... man skal kun ryge det to gange 12-14 timer ik 4 gange 12 som der står. sålænge man bare bruger fint sav smuld...


Henrik  -  2013-03-13 09:09:17
De er rigtig gode, jeg har dog tilføjet en lille smule salvie så pølsen virkelig ændrer karakter.Men ellers er forholdet i blandingen perfekt.


sandra  -  2013-01-29 16:53:37
problemet ved en røgning skulle være at det er i de færreste der sidder inde med en røge ovn.. men det er en god simpel opskrift.. :) jeg håber jeg kan prøve den en dag!


kenneth  -  2009-08-26 10:39:07
endelig en opskrift man kan bruge til noget tak for det.