Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjemmelavet hummus

Hjemmelavet hummus, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Hummus

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :


Hjemmelavet hummus, billede 4 Hjemmelavet hummus, billede 1 Hjemmelavet hummus, billede 2 Hjemmelavet hummus, billede 3
Fotograf: Chi  

Ingredienser:
3 dl.rå/tørre kikærter
 vand
2 dl.olie
2-3 fedhvidløg
0.5 tsk.chili
 salt
 peber
1 tsk.spidskommen
1 tsk.paprika
1-1.5 tsk.koriander
1 citron saften herfra
 en ganske lille bitte smule kanel
1 skvætsoya
 evt.lidt revet appelsinskræl fra en usprøjtet en af slagsen
1 spsk.tahin (eller en tsk/måske lidt mere sesamfrø)
 evt.hakket persille
 


Opskrift:

læg kikærterne i blød i en masse vand natten over (eller mindst 9-10 timer)

kog dem i rigeligt vand til de er helt møre. 1-2-3 timer..
hæld vandet fra, og bland kikærterne med olie (oliven er godt), en sjat vand, citronsaften og pressede hvidløg. smid ikke den sidste rest hvidløg ud (den der sidder i presseren) -men kom den bare med ned i skålen. blend hele omgangen med en stavblender (eller i en almindelig blender/foodprocessor) til det har en god tyk smørbar konsistens. der skal måske en småle mere vand eller olie i.

har du ikke tahin, kan du evt. gøre således : grib en morter, kom sesamfrø og en smule olie samt paprika i morteren og mort dem til alle frøene er stort set knuste. det smager bedst hvis man har ristet sesamfrøene først, men det er sådan en lille smule, at det bliver unødigt besværligt hvis man ikke står og skal bruge ristede sesamfrø til andet.

kom de mortede frø i de blendede kikærter sammen med resten af krydderierne.
fortsæt med at blende, til det er jævnt og krydderierne er godt fordelt.

lad det gerne stå og trække inden serveringen.

ved serveringen kan man pynte med en skat citronsaft, et drys paprika eller et drys sesamfrø eller et drys hakket persille...

skal obvare på køl.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hummus



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (14 stemmer)

Opskriften er vist 46038 gange,
og udskrevet 648 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jesper  -  2011-11-19 14:33:04
Synd at skulle smide det hele ud og starte forfra pga. ALT for meget citron. Det halve kan gøre det, men lige i denne her opskrift synes jeg slet ikke at citronen er nødvendig.


  -  2010-01-28 15:45:32
Den smager bare rigtig godt! har lige lavet den. Næste gang vil jeg bruge en smule mindre citron. Men alt i alt en nem opskrift og en dejlig smag! :)


Chi  -  2008-03-20 15:55:52
hov! glemte helt at skrive at man IKKE må bruge iblødsætningsvandet til at koge kikærterne i! det er giftigt! brug rent vand...