Boeuf á la Webster

Boeuf á la Webster, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
6-700 g.oksemørbrad
2-3 store løg
200 g.bacon
2 røde peberfrugter
250 g.haricots verts
 
 Peberrodssovs:
1 stor spsk. smør
1 stor spsk. hvedemel
5 dl.mælk
5 dl.fløde
 lidtMuskatnød, friskrevet
 salt
 peber
10-15 cm.peberrod friskrevet
 
Opskrift:
Man begynder med at lave en bechamelsovs, cirka trekvart liter. Smelt smørret i en gryde og kom melet ved. Bag det op, uden at det tager farve og tilsæt mælk og fløde lidt ad gangen under piskning. Så smages sovsen til med salt, peber, lidt revet muskatnød samt friskrevet peberrod efter smag. Gem evt. lidt peberrod og tilsæt det, lige inden retten skal serveres.

200 g bacon uden svær skæres i tynde strimler, 2-3 cm i længden, i tykkelse som kamintændstikker. Løgene hakkes fint og steges klare på panden i lidt smør. Baconstrimlerne tilsættes og sauteres. Indimellem vendes blandingen på panden.

Imens har man skåret oksemørbraden i strimler på størrelse med lillefingeren på en ung, slank kvinde. Ligesom med boeuf stroganoff gælder det om at bruge kød, der er mørt, da retten ikke skal stå og simre i flere timer. Det er derfor på eget ansvar, hvis mørbraden skiftes ud med et andet stykke oksekød. Vend kødet på panden, indtil det antager en grålig farve. Det må ikke brune, da retten skal ende med at være lys.

Så tilsættes 1 rød peberfrugt skåret i meget tynde strimler samt 250 g fine haricots verts, som først er blancheret i letsaltet vand. Hvis bønnerne er for lange, kan de halveres. Til slut hælder man peberrodssovsen over og blander roligt med paletkniven i 4-5 minutter – og så er retten klar til servering. Serveres med hjemmelavede pommes frites.


karakterer:
Opskriften er vist 21041 gange,
og udskrevet 238 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu