Kanelkage (Lille)

Kanelkage (Lille), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kanelkage (Lille), billede 4 Kanelkage (Lille), billede 1 Kanelkage (Lille), billede 2 Kanelkage (Lille), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1.5 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk blandes. Smørret smeltes, alle ingredienser blandes godt sammen. Dejen hældes i en smurt bradepande ca. ca 23x33 cm. og bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter afhængigt af dejens tykkelse.

Glasur:
Glasuren laves imens kagen bages. Smørret smeltes og blandes med flormelis og kakao. Ægget tilsættes under kraftig omrøring. Glasuren smøres på lige når kagen er taget ud af ovnen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelkage

karakterer:
Opskriften er vist 85218 gange,
og udskrevet 2250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17162 (4086 kcal)
KJ pr. Pers. 1430 (340 kcal)
Vægt ialt 1333 gram
Vægt pr. Pers. 111 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1287 KJ (306 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 50.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-15 15:50:17
Den smager rigtig godt og er supernem at lave :)

  -   2011-05-08 14:54:56
skal det være et normalt æg???

  -   2010-11-15 01:34:18
Vi bruger aldrig glasur, men smører koldt smør på. "Lidt" mere fedtfattigt, også fordi jeg synes at glasuren sidder og klæber i ganen..

  -   2010-03-03 14:45:26
MAN KAN OGSÅ BRUGE MÆLK I STEDET for kærnemælk!!:D

  -   2009-10-13 11:34:36
det er bare alletiders kage elsker den<3

  -   2009-09-13 19:31:24
Der bliver cirka 12 stykker, alt efter størrelsen.

  -   2009-09-13 19:28:43
hvis man ikke har kernemælk , kan man sagtens bruge tykmælk eller lignende. Giv kagen et ekstra pift med lidt skiveskårede æbler og nogle nødder. SÅ er den virkelig til en 10'er.

  -   2008-10-23 13:52:06
Har samme kageopskrift, men glasuren er en anden: 75 g margarine, 6 spsk færdiglavet kaffe, 1½ spsk kakao, 3 tsk vanille, 375 g flormelis. Det plejer at smage super lækkert og så er man fri for det halve æg. Min kageopskrift er den dobbelte mængde, og den passer i en meget stor bradepande eller 2 kageforme af dem, hvor der er plasticlåg til.

  -   2008-10-20 11:16:43
Kagen kan også laves med tykmælk istedet for kærnemælk

  -   2008-10-18 23:02:38
Hejsa, verdens bedste kage :O) -Men hvad laver ægget i glasuren ? I disse salmonellatider..

  -   2008-10-13 11:38:00
Det er nogenlunde den opskrift jeg også bruger, men jeg har næsten dobbelt op på min opskrift, så den passer til min bradepande, men jeg tror oprindelig opskriften stammer fra en opskrift i femina for en hel del år siden.:)

  -   2008-10-09 15:53:04
den er okay god? men vi fandt ud af at man kan bruge cremefraiche istedet for kærnemælk :-) p.s kagen er nem at lave ..

  -   2008-09-28 15:59:11
Den er super god :D

  -   2008-06-21 11:35:24
Hvorfor skriver du ikke hvor mange der bliver??

  -   2008-04-16 14:38:30
lækkert:)

  -   2008-03-26 21:03:14
Jeg tror, at jeg kender kagen fra en forælder fra min klasse. Er det den, er det den bedste kage, jeg nogensinde i hele mit liv har smagt :)